Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü memur alımı ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilaa göre Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesine Teftiş Kurulu Başkanlığında istihdam edilmek üzere 4 kişilik kadro ile Müfettiş Yardımcısı alımı yapılacak. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Alımları KPSS puanı ile yapılacak olup başvuru şartları ve detayları haberimizdedir. 

Başvuru Şartları Nedir?

  • En az dört yıllık lisans eğitimi veren; Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile en az dört yıl lisans eğitimi veren ve bu okullara denkliği Yüksek Öğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi ya da yurt dışındaki Yüksek Öğretim Kurumlarından birini bitirmiş olmak.
  • Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2019 ve 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu KPSS P67 puan türünden en az 60 (Altmış) ve daha üzeri puan almak.
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak. (Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylardan adli sicil kaydı istenecektir.)
  • 27/11/2020 tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak. (27 Kasım 1985 ve daha sonraki doğumlular.)
  • Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış, muaf veya erteletmiş olmak. (Sözlü sınava girmeye hak kazanan erkek adaylardan askerlik durum belgesi istenecektir.)
  • Sağlık durumu bakımından, yurdun her tarafına giderek, her türlü iklim ve yolculuk koşullarında görev yapmaya elverişli olmak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile engelli bulunmamak. (Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylardan ilan tarihinden sonra tam teşekküllü hastanelerden alınacak Sağlık Kurulu Raporu istenecektir.)
  • Adli sicil yönünden müfettişliğe engel bir hali bulunmamak,

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü Memur alımı için adaylar başvurlarını Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapacaklar.Başvurular 23 Kasım 2020 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 27 Kasım 2020 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir. Başvurular Elektronik ortamda veya Türkiye İş Kurumu Hizmet Merkezlerine şahsen başvuru yapabileceklerdir.

Başvuru Adresi: esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanDetay.aspx?uiID=00005782436

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim