Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS 2020/13 tercih sonuçları açıklandı. ÖSYM üzerinden geçtiğimiz günlerde başvuruları tamamlanan Merkezi atamalara ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Karayolları Genel Müdürlüğüne alınacak olan 170 memur alımı tercihleri 7 Ekim ile 12 Ekim tarihleri arasında tamamlandı. KPSS 2020/13 sözleşmeli memur alımı yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı açıklandı. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre 20 Ekim 2020 saat 10:00 dan itibaren sonuçlar ÖSYM'nin sonuç açıklama internet sitesi üzerinden açıklandı. Sonuçlar nasıl öğrenilecek?

Yerleştirme Sonuçları Nasıl Öğrenilecek?

Adaylar https://sonuc.osym.gov.tr adresine giriş yapmaları T.C. Kimlik numarası ve aday şifresini girmeleri ardından sorguya butonuna tıklamaları gerekiyor. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 170 memur alımı başvurularına tercih sonuçları açıklamasının ardından sayısal bilgiler de belli oldu.

2020/13 Sayısal Verileri!

KPSS 2020'ye 13 Karayolları Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı yerleştirmelerinde; önlisans mezunu 2 bin 539, Lisans mezunu 6637 olmak üzere toplam 9176 aday tercih yapmıştır. Bu tercihlerde yerleşen aday sayısı toplam 170 olup, Lisans mezunu 102, önlisans mezunu yerleşen aday sayısı ise 68 olarak açıklanmıştır.

LİSANS MEZUNU EN DÜŞÜK PUANLAR;

Kadrolarda Boş Kalan bir pozisyon bulunmamaktadır. KGM sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme sonuçlarına göre en düşük puan Ankara ili mühendis kadrosunda olmuştur. 75,59545 olarak açıklanmıştır. En düşük puanlar arasında; 85 puan ile Antalya mühendis kadrosu ve 85 puan ile Van ili şehir planlayıcısı kadrosu olmuştur.

YERLEŞTİRME SONUÇLARINDA ÖNLİSANS MEZUNU EN DÜŞÜK PUANLAR;

 Yerleştirme sonuçlarına göre Önlisans KPSS sıralamasında Erzurum tekniker kadrosu 76 puan,  Kars ilinde tekniker kadrosu 76, Kastamonu ili Tekniker kadrosu 77, diğer en düşük puan ile atama yapılan illerdne biri de Van ili tekniker kadrosu 77 olarak açıklamıştır.

KPSS 2020/13 Karayolları Genel Müdürlüğünün Sözleşmeli Pozisyonları Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Ön Lisans)

Lisans KPSS 2020/13 Karayolları Genel Müdürlüğünün Sözleşmeli Pozisyonları Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanları

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE YENİ MEMUR ALIMI NE ZAMAN?

Karayolları Genel Müdürlüğüne KPSS puanı ile yapılan atamalar dan bir tanesi daha tamamlandı. Merkezi tercih gerçekleştirilen istihdamlarda Önlisans ve Lisans mezunu adaylar başvuru yapabilirler. Kamu kurumlarına ilk kez atama ile gerçekleştirilen tercihlerin ardından, yeni memur alımlarının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Yeni alımlar 2021 yılının Ocak ayından itibaren gelebilir.

Daha önceki alımlar 2020 yılında ilk ilan Ocak ayında tamamlamıştı. Başvurular da KPSS'den 70 ve üzeri puan alanlar başvuru yapabildiler. İnşaat Mühendisliği Lisans mezunu ve diğer lisans mezunları arasından tercihlerde yabancı dilden YDS'den B düzeyi puana sahip olmak şartı arandı. Tercih sürecinde sona ermesinin ardından adaylar kurumları tarafından istenecek belgeleri teslim etmeleri gerekecek.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim