Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre KGK ( Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu ) bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere uzman yardımcısı alımı yapacağını bildirdi. Başvuru süreci 27 Ocak 2020 tarihi ile başlamış olup adaylar başvurularını en geç 10 Şubat 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri şarttır.

KADRO BİLGİLERİ NEDİR?

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Genel İdare Hizmetleri sınıfında görevlendirme üzere 8. ve 9. dereceli kadrolardaki memur personel ihtiyacını karşılamak üzere uzman Yardımcısı alımı yapacak. Alımlar Giriş sınavı sonucuna göre belirtilecek. Bu kapsamda ise adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan şartı aranacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler arnaacak.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Eğitim Şartı: Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren bilgisayar mühendisliği, elektrikelektronik mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarında mezun olmak.

KPSS Şartı: ÖSYM tarafından 2018 ve 2019 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından birinden; KPSS P1 ve KPSS P2 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla, başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 40 kişi içerisinde yer alması (Son sıradaki adaylarla aynı puana sahip adaylar da sınava kabul edilir.)

Yaş Şartı: Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuzbeş yaşını doldurmamış olması (1/1/1985 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak),

BAŞVURULAR BAŞLADI!

KGK Memur alımı için başvuru süreci başladı ve adaylar başvurularını en geç 10 Şubat 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Bu kapsamda başvurular sadece Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu resmi internet adresi üzerinden yapılacaktır.

BAŞVURU ADRESİ: https://uys.kgk.gov.tr/Giris.aspx

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim