Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere farklı alanlarda olmak üzere 13 kişilik boş kadro ile uzman yardımcısılığı girş sınavı yapacak. İlgili sınav için başvurular başladı. Peki sınava başvuru şartları nedir? Kimler Başvuru Yapabilir?

ALIM YAPILACAK ALANLAR:

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu ( KGK ) 13 kişilik boşluk ile iki farklı alanda alım gerçekleştirecek. Bu yönde 11 kişilik uzman yardımcısı ve 2 İstatistik aşlanında uzman yardımcısı alım yapılacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Söz konusu olan Uzman yardımcılığı için sınava başvuru süreci başladı. Bu yönde başvurular 07 Ekim 2019 tarihi ile 21 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılacak olup adaylar başvurularını elektronik ortamda “www.kgk.gov.tr” adresinde yer alan “Sınav Başvuru Formu”nun, yapılan açıklamalar çerçevesinde doldurulması suretiyle yapılacaktır.

KİMLER SINAVA BAŞVURU YAPABİLİR?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları Taşıyan,
  • ÖSYM tarafından 2018 ve 2019 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS A Grubu)  puana sahip olmak,
  • 35 yaşından gün almamış olmak,
  • Görevini yapmasna engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak şartları aranır.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Uzman yardımcısı ( Genel ): 

Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler ile ticari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmuş ve KPSS'den KPSS P1, KPSS P17, KPSS P18, KPSS P22, KPSS P23, KPSS P28, KPSS P47 ve KPSS P48 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olan adaylar.

Uzman Yardımcısı ( İstatistik ):

Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren fen fakültelerinin veya fen-edebiyat fakültelerinin istatistik bölümünden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun ve KPSSP12 pua türünden en az 80 puan almış olanlar başvuru yapabilecektir.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim