Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda bünyesindeki memur ihtiyacı için alım yapmaktaydı. Ancak başvurularda son günlere gelindi ve adaylar aranan şartlara göre başvurularını yapabilecek.Karayolları Genel Müdürlüğü toplamda 16 kişilik kadro ile alım yapacak ve adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacaktır. Ayrıca adayların KPSS puan sıralamasına göre bir sıralama yapılacak ve sonuca göre adaylara 09 Ocak 2017 tarihi ile 12 Ocak 2017 tarihleri arasında sözlü sınav yapılacaktır.

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Karayolları Genel Müdürlüğü alım yapacağı kadro için adaylardan, 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans mezunları seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Ankara ili için başvuru yapacak adaylardan son beş yıl içerisinde yapılmış olan Yabancı Dİl sınavından en az B düzeyinde puan almış olmak ve alım kadrosuna göre kadrodaki niteliklerin özel şartlarını taşımaları gerekmektedir.

HANGİ KADROLARDA KAÇ KİŞİ ALINACAK?

Kara Yolları Genel Müdürlüğü bünyesine toplamda 16 kişilik kadro ile alım yapacak ve bu kadrolar, Ankara Merkezde, 5 İnşaat Mühendisi, 2 Elektrik-Elektronik Mühendisi ve 1 Jeodeji ve Fotogrametri Mühendisi kadrosunda 1, İzmir'de 4 İnşaat Mühendisi ve Merkesinde 4 İnşaat mühendisi olmak üzere Ankara, İzmir ve Mersin illerinde toplamda 16 memur personel alımı yapılacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar ilan için başvurularına 12 Aralık 2017 tarihi itibari ile başladılar ve en geç 19 Aralık 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını Kara Yolları Genel Müdürlüğü internet sitesinde (www.kgm.gov.tr) yer alan “İlk Atama Başvuru Formu”nu elektronik ortamda doldurarak son başvuru tarihi mesai bitimine kadar aynı adrese iletmeleri gerekmektedir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar buraya Tıklayarak daha detaylı bilgi sahibi olabilirler.

Editör: TE Bilisim