Her sene kamu kurum ve kuruluşları kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere çok sayıda personel alımı yapmaktadır. Alımlar genel olarak Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmakta olup söz konusu bildiriler alım yapacak kurum tarafından hazırlanmaktadır. Yeni yayımlanan ilanlara bakıldığında bakanlıklar kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 249 memur alımı yapıyor. Bu alımlarda adaylardan her hangi bir Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı da bazı ilanlarda aranmıyor. Peki hangi kurumlar memur alımı yapıyor ve detaylar nedir? Adaylar bu kurumlara müracaat etmek için ne yapmalıdır?

Hangi Kurumlar Alım Yapıyor

Kamu Personeli Seçme Sınavı olan ve olmayan bakanlıklar 249 memur alımı yapıyor. Peki hangi bakanlıklar alım yapıyor ve alım yapan kurumların son müracaat tarihi nedir?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı toplam 20 memur alımı yapacak. Ancak bu alımlarda Kamu Personeli Seçme Sınavı aranmaktadır. Başvuru yapmak isteyen adayların 3 Şubat 2017'ye kadar müracaat etmesi gerekmektedir.
Milli Savunma Bakanlığı 135 personel alımı yapıyor. Bu alımlarda Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmaktadır. Bu alımlarda da adayların 6 Şubat 2017'ye kadar müracaat etmesi gerekmektedir.
Yine Maliye Bakanlığına bağlı bulunan Muhasebat Genel Müdürlüğü 9 personel alacak. Bu adaylardan da Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmakta olup başvurular 17 Şubat 2017'ye kadar devam etmektedir.
Dışişleri Bakanlığı KPSS şartı olmadan 60 memur alacak ve başvurular 20 Şubat'a kadar devam etmektedir.
Emniyet Genel Müdürlüğü KPSS şarı ile 25 personel alacak son başvurular 27 Ocak 2017'de sona eriyor.
Editör: TE Bilisim