Faaliyetlerine devam etmekte olan kamu kurum ve kuruluşları kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere on binlerce memur ve personel alımı yapmaya devam ediyor. Bu kadar alımın yapılması beklenmemekteydi fakat FETÖ'cülerin meslekten ihraç edilmesi ile boşalan kadroların doldurulması için kurumlar harekete geçti ve alımlar başladı. Buna göre son yayımlanan ilanlarda kamuya on binlerce memur ve personel alımı yapılacağı öğrenilmiş oldu. Peki hangi kurumlar alım yapacak? Hangi pozisyonlar için alımlar yapılacak? Bu pozisyonlara kimler başvurabilir işte detaylar.

Hangi Kurumlar Alım Yapacak

Kamuda istihdam etmek üzere on binlerce personel ve memur alımı yapılacak peki hangi kurumlar alım yapacak. Buna göre;

Sağlık Bakanlığının 28 Ekim'de başvuruları başlamak üzere toplam 5 bine yakın sözleşmeli sağlık personeli alımı yapması bekleniyor. Başvurular ÖSYM aracılığı ile yapılacak ve 2016/7 tercihleri ile atamalar düzenlenecek. Emniyet Genel Müdürlüğü yakın zamanda 10 bin en az lise mezunu olmak üzere Polis Özel Harekat Alımı yapacak. Yine Emniyet Genel Müdürlüğü 9 mühendis alımı yapacak.

Türk Kızılayı resmi internet sitesi olan (http://basvuru.kizilaykariyer.com/ilan/site.aspx) aracılığı ile boş olan ve alım yapılacak kadroları kamuoyuna duyurmaktadır. Başvuru yapmak isteyen adaylar detayları bu linkten öğrenmesi gerekmektedir.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı da kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere bine yakın personel alacak olup. Başvurular 21 Ekim 2016'da başladı ve 31 Ekim 2016'da sona erecek. Başvuru yapmak isteyen adaylar Gümrük ve Ticaret Bakanlığının resmi internet sitesi olan (www.gtb.gov.tr) aracılığı ile başvuru yapabilir.