2828 Sayılı Sosyal Hizmetler kanunu kapsamında kamuya kamuya 805 kişilik boş kadro ile memur alımı yapılacak. Tercihler 14 Eylül 2020 tarihi ile başlamış olup artık sona ermektedir. Henüz tercih yapmamış olan adaylar için detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayımlanan 2828 sayılı Sosyal Hizmetler kanunu kapsamında memur alımı yapılacak. Söz konusu memur alımına sadece 2828 sayılı kanun kapsamında olan adaylar tercih yapabilecek. 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler kanunu sadece Devlet bünyesinde yetişen ve koruma altında olan adaylar başvuru yapabilecekler.

TERCİHLER SONA ERİYOR!

Memur alımı için tercihler 14 Eylül 2020 tarihinde başlamış olup artık sona eriyor. Bu yönde en geç 21 Eylül 2020 tarihine kadar yapılacak tercihler geçerli sayılacak. Henüz tercih yapmamış olan adaylar başvuru şartlarına uygun olmalası durumunda tercihlerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan www.turkiye.gov.tr internet adresine e-Devlet şifrenizi girerek 2828 Sosyal Hizmetler Tercih Sistemi kısmına geliniz.

MÜLAKAT YAPILMAYACAK!

2828 Sayılı Memur alımı için adaylara herhangi bir mülakat yapılmayacak olup Mülakatsız Memur Alımı yapılacak.. Bu kapsamda 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler kapsamında memur alımları için kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara yerleştirme, Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından merkezi olarak Kura ile yerleştirme usulüne göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemlerinde hak sahipleri, öğrenim durumlarına göre ilan edilen kadrolara veya pozisyonlara tercihleri ve yerleştirme dönemi kontenjan sayısı dikkate alınarak yerleştirileceklerdir.

TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Adaylar yerleştirme sonuçlarını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Kamu kurum ve kuruluşlarına yerleşen adayların listesi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kamu E-Uygulama sistemi 2828 Sosyal Hizmetler bölümünde yayımlanacaktır. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurumlarının/kuruluşlarının Personel Genel Müdürlüğüne/Daire Başkanlığına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu Genel Müdürlük veya Daire Başkanlıklarından öğreneceklerdir.

KADRO VE POZİSYONLARA ATANMA

Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

TERCİH ŞARTLARI NEDİR?

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler kanunu kapsamında yapılacak memur alımı için 2020 yılı Eylül dönemi için adaylardan aşağıdaki nitelikler talep edilecektir.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • En az İlköğretim mezunu olmak,

Gibi nitelikleri taşıyan adaylar tercih yapabilecekler.

TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBL UYGUMALASINI İNDİRİNİZ.

Editör: TE Bilisim