10 BİN BEKÇİ, 8 BİN DİB KADRO İHDASI

Geçtiğimiz günler itibariyle bilindiği üzere DİB personeli ve İçişleri Bakanlığı bünyesine olmak üzere kadro ihdasları sağlanmıştı. Bu kadro ihdaslarında, Çarşı ve Mahalle Bekçisi kadroları için 10 bin kadro olarak sayı verilmişti. Bu sayının daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklama kapsamında 10 bin 500 olduğu aktarılmıştı. 10 bin 500 bekçi alımı için kadro ihdasının yanı sıra memur alımı 2019 için başka kadro ihdasları da yayımlanmıştı. Bu kadro ihdasında da DİB bünyesine çeşitli pozisyonlar için toplamda 8 bin kişilik bir kadrodan bahsedilmişti. İlgili kadro ihdasıyla beraber şuanda 18 bin kişilik bir memur alım sürecinin 2019 yılını beklediği kesinlik kazandı şeklinde söylenebilir.

SAĞLIK BAKANLIĞI 19 BİN PERSONEL ALIMI

Kamuya memur alım süreçlerinde beklenen ilanlardan birisi de Sağlık Bakanlığı bünyesine 19 bin sağlık personeli alımıdır. Yapılan açıklamalarda bakanlık bünyesine 19 bin sağlık personeli alımları gerçekleştirileceği aktarılmıştı. Henüz bu süreçle alakalı net bir açıklama yapılmadı ancak ilgili alımların 2019 yılı itibariyle yapılacağı düşünülmektedir.

10 BİN İKM ALIMI BEKLENİYOR

2019 memur alımı için beklenen ve çok ilgi gören kadrolardan birisi de şüphesiz İnfaz Koruma Memuru (İKM) alımları. 2019 yılı itibariyle Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine 10 bin ikm alımının yapılması bekleniyor, adaylar tarafından da sosyal medya platformlarında ilanın beklendiğine dair çok sayıda paylaşım gerçekleştiriliyor. Bahsi geçen bu tüm memur ve personel alımı 2019 yılı gelişmeleri için, son dakika bilgilendirmelerini takip ediyor, sizlere aktarıyor olacağız. Tüm gelişmelerden haberdar olmak ve memur alımı 2019 ilanlarından ilk siz haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

Editör: TE Bilisim