Kamu kurumlarına Veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosunda 69 şoför kadrosunda 31 kişi alınacak. Lise önlisans lisans mezunu olanlar başvuru yapabilirler.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi, kamu kurumlarına KPSS-2020/1 ile memur alımı başvuruları 23 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla başladı. Kamu kurumlarında ilk defa atanacak adayların yapmış olacağı başvurular için 2018 KPSS sınavına girmiş olmak gerekmektedir. Adayların başvuru yapacakları kadroların genel ve özel başvuru şartlarına taşımaları ve ÖSYM üzerinden başvurularına son tarihten önce gerçekleştirilerek tercih ücretini anlaşmalı bankalardan ya da ÖSYM kredi kartı işlemleri aracıyla gerçekleştirmeleri istemektedir. Kamu kurumlarında büro memuru statüsünde alım yapacak. Bazı kurumlar Veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosunda Lisans mezunu 69 kadro ayırdı. Lise, Önlisans ve Lisans mezunu 2582 memur alımında lisans mezunları arasından tercih yapabilecek Veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosunun açıklayan tercih sayısı 39 oldu.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI;

Genel başvuru şartları; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, TCK 53. Madde belirtilen suçlardan hüküm almamış olmak, taksit suçlar hariç olmak üzere altı aydan fazla hapis cezasına mahkum olmamak, 657 sayılı devlet memurları kanununun 48. maddesindeki şartları taşımak, sağlık şartlarını taşımak tercih yapılacak kadroların genel şartlarını taşımak istenmektedir.

VERİ HAZIRLAMA VE KONTROL İŞLETMENİ ALIM YAPAN KURUMLAR;

Veri hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrolarında alım yapacak 5 farklı kurum bulunuyor. Bu kurumlardan bazıları şu şekildedir; Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Milli Güvenlik Kurulu genel sekreterliği, Sakarya uygulamalı bilimler Üniversitesi olarak açıklanmıştır.

ŞOFÖR ALIMI

Adayların başvuru yapabileceği kadroların bir tanesi de şoför kadrolardır. Şoför tercihi yapacak adayların en az lise mezunu olmak şartıyla 18 farklı tercih hakkı bulunacaktır. Eğitim şartlarında önlisans mezunu 12 şoför alımı yapılacaktır. Lisans mezunu bir şoför alımı yapılacaktır.

Lisans mezunu şoför alımı Üniversitesi'ne gerçekleştirilecek adayların 4001, 6514, 7302 nitelik kodlarına sahip olmaları ile bu alıma başvuru yapabilirler. 2 yıllık meslek yüksek okulu adaylarının Boğaziçi Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Isparta uygulamalı bilimler Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi olmak üzere 8 farklı tercih yapabilirler. En çok alım yapılacak kadrolar bir tanesi lise mezunu adaylarıdır. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Dışişleri Bakanlığı, Eskişehir Teknik Üniversitesi Kafkas Üniversitesi Muğla Alparslan Üniversitesi olmak üzere 8 tercih bulunuyor. Bu tercihlerden Dışişleri Bakanlığı en fazla kadro ayıran kurum olmuştur Buna göre 10 kişilik şoför alımı Dışişleri Bakanlığı tarafından istihdam edilecektir.

https://www.isinolsa.com/memur-alimlari/kpss-20201-tercihleri-ile-2582-memur-alinacak-lise-on-lisans-ve-h34297.html

Editör: TE Bilisim