Belediyeler yayımladıkları ilanlara göre bünyelerine farklı mezunluk seviyesinde 600 kişilik boş kadro ile kamuya İtfaiye eri alımı yapılıyor. Bu haberimizde sizlere kamuya itfaiye eri alımı yapılan belediyeleri ve alım ilanları hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. Sizlerde aşağıdaki bilgiler doğrultusunda bu ilanlara başvuru yapabileceksiniz.

KAMUYA 600 İTFAİYE ERİ ALIMI YAPILIYOR!

Yayımlanan ilanlara göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi bünyelerine 600 İtfaiye eri alımı yapıyorlar. Buna göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi 500 ve Van Büyükşehir Belediyesi 100 itfaiye eri alıyor. Başvuru yapacak adaylar, Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları ve en az lise mezunu olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adaylardan bazı genel ve bazı özel şartlar aranmaktadır. Buna göre genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak şartları aranır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Yukarıda belirtilen genel şartlarla birlikte adayların özel olarak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından, Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden , İstanbul Büyükşehir belediyesi için en az 60 puan ve Van büyükşehir belediyesi için en az 70 puan almış olmaları, Daha önce çalışılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Erkek adaylar için 167 cm boyundan ve bayan adaylarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Sınavın yapıldığı tarih itibari ile 30 yaşından büyük olmamak, İtfaiye eri kadrolarına atanacaklar için sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

İstanbul Büyükşehir belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi başvuru tarihleri farklıdır. Buna göre İstanbul Büyükşehir Belediyesine başvuru yapacak adaylar en geç 25 Haziran 2018 tarihine kadar  http://basvuru.ibb.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda başvuru yapmaları gereklidir.

Van Büyükşehir Belediyesine başvuru yapacak adaylar ise en geç, 15 haziran 2018 tarihine kadar i Van Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığına şahsen başvuru yapmaları gereklidir. Ayrıca daha detaylı bilgi almak için aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantıları kullanabilirsiniz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Van Büyükşehir Belediyesi

DİĞER İLANLARDAN HABERDAR OLMAK:

Kamuya alımı yapılacak diğer itfaiye eri ilanlarından haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek devamlı olarak kamuya alımlardan haberdar olabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim