Kamuya her geçen gün ilanların yenisi katılıyor. Son zamanlarda yayımlanmış olan ilanlara göre farklı 6 bakanlık bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için farklı statülerde ve niteliklerde binlerce memur personel alımı gerçekleştiriyorlar. Adaylardna aranan şartlar yayımlanan ilanlarda belirtildi ve adayların başvuru yapabilmeleri içni belirtilen nitelikleri mutlaka taşımaları gerekmektedir.

Söz konusu bu haberimizde sizlere 6 bakanlığın alımı yaptığı ilanlar hakında detaylı bilgiler vereceğiz. Ayrıca vereceğimiz bağlantılar sayesinde ilgili ilanlara ulaşabilecek ve ilanlar abaşvuru yapabileceksiniz.

6 BAKANLIK ALIM YAPIYOR!

Söz konusu bakanlıklar binlerce memur alımı, Askeri Personel Alımı ve Kamu Personeli alımı yapıyor. Buna göre alım yapacak olan bakanlıkları ise, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Tarım ve orman Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı olarak belirtebiliriz. İlgili bakanlıkların ilanları şöyledir.

Adalet Bakanlığı: Adalet Bakanlığı bünyesindeki eksikliği tamamlamak için 1600 kişilik boş kadro ile, 500 avukatlık mesleğinden hâkim ve savcı adayı, 1000 adlî yargı hâkim ve savcı adayı ve 100 idari yargı hâkim adayı alımı gerçekleştirecek. Buna göre adaylardan, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, mesleiğini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu ve disiplinsizlik sorunu olmamak gibi nitelikler ve pozisyonuna göre özel nitelikler aranır. Daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Dışişleri Bakanlığı: Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliğini gidermek için KPSS şartı olmadan 2 farklı ülke için ilan yayımladı. Yayımlanan ilanlara göre Muskat Büyükelçiliğe ve Birleşmiş Milletler ofisi Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliğine bulunan birer kişilik boş kadroları ile Sözleşmeli Sekreter alımı yapacaklar. Adaylardan yaş şartı, En az lise mezunu olmak şartı. Türk.e ile bilikte ülkesine göre dil şartı, Kamu haklarından mahrum bulunmamak gibi nitelikler aranır. Ayrıca başvurular ilgili birimlere şahsen yapılacaktır. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Tarım ve Orman Bakanlığı:  Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanan ilana göre Tarım ve Orman Bakanlığı farklı İl Gıda, tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine toplamda 8 kişilik boş kadro ile Tarım İşçisi, Marangoz, Aşçı ve Büro işçisi alacak. Adaylar söz konusu ilana başvurularını en geç 26 Ekim 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlgili ilan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Milli Savunma Bakanlığı: Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyelerine uzman erbaş ve sözleşmeli er alımı yapacaklar. Buna göre en az İlköğretim mezunu olan ve en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler. Adaylar başvurularını en geç 26 Ekim 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlgili ilan için başvuru şartlarına ve diğer bilgilere ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

İçişleri Bakanlığı: İçişleri Bakanlığına bağlı olan NVİ ( Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ) bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak için sözleşmeli olarak, 1 Tasarım Uzmanı ve Proje Yöneticisi, 2 kıdemli ağ uzmanı, 2 Sistem yöneticisi, 2 Sistem Uzmanı ,1 Veri tanabı Yöneticisini, 2 Veri tabanı Uzmanı, 3 .net uygulama geliştirme uzmanı ve 2 Kıdemli Bilgi Güvenliği Uzmanı olmak üzere toplamda 15 kişi alacaktır. Adaylardan 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, KPSS v YDS şartlarıda aranacak. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Sağlık Bakanlığı: Sağlık bakanlığı Temmuz ayında yayımladığı ilana göre bünyesine 1527 kişilik boş kadro ile Başasistan alımı yapacak. Söz konusu ilan için adaylardan, Türkiye Cumhurieti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak ve pozisyonuna göe bazı özel nitelikler aranacaktır. İlgili ilana başvurular en geç 31 Aralık 2018 tarihine kadar devam edecek olup, ilan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

BAKANLIKLARIN İLANLARINDAN HABERDAR OLMA:

Yayımlanancak bakanlıkların ilanlarından her daim haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek yayımlanan diğer memur, perosnel ve askeri personel alım ilanlarından haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim