Bazı devlet kurumları bünyelerindeki memur personel eksikliği için ilan yayımladılar. Yayımlanan ilanlara göre farklı kurumlar bünyelerindeki memur eksikliğini gidermek için alım yapacaklar. Bu doğrultuda adaylardan bazı nitelikler aranacak ve tüm nitelikleri taşıyan adaylar bu kurumlara başvurularını gerçekleştirebilecekler. İşin Olsa ekibi olarak sizler için hazırladığımız bu haberimizde Kamuya düşük KPSS puanı ile alım kamu kurumları hakkında ve başvuruları hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

HANGİ KURUMLAR DÜŞÜ KPSS İLE MEMUR ALIYOR?

Düşük KPSS Puanı ile kamuya memur alımı yapan bir çok devlet kurumu bulunmakta. Buna göre, Devlet Memuru Alımı yapan kurumlar, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Eynesil Belediyesi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı, Şırnak Belediyesi, Yalova Altınova Belediyesi, İstanbul Fatih Belediyesi bünyesindeki memur eksikliğini gidermek için alım yapacaklar.

Alımlar farklı kurumlara yapılacağı gibi farklı pozisyonlarda yapılacak. Buna göre, Zabıta Memuru, Düz Memur, Devlet memuru, uzman Yardımcısı gibi pozisyonlarda alım yapılacak.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR:

Devlet memuru alımı yapılacak kadrolar için adaylardan, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gibi genel nitelikler aranacak.

Özel olarak ise ,Daha önce görev yapılan Kamu Kurumu veya Kamu kuruluşundan disiplin suçu ile ayrılmamış olmak, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından, Lise kadrolu için KPSSP94, Ön Lisans kadroları için KPSSP93 ve Lisans kadroları için KPSSP3 Puan türünden en az 55 puan almış olmak ile 60, 65 veya 70 puan almış olmak, Zabıta Memuru alımları için 30 yaşından ve diğer pozisyonlar için 35 yaşından büyük olmamak şartları aranır.

DÜŞÜK KPSS PUANI İLE ALIM YAPAN DEVLET KURUMLARI:

Fatih Belediyesi: Belediye bünyesine 30 kişilik boş kadro ile Zabıta memuru alımı yapacak. Erkek veya bayan adaylar başvuru yapabilirler. Buna göre adaylarda KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. Başvurular en geç 09 Kasım 2018 tarihine kadar yapılması gereklidir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Altınova Belediyesi: Söz konusu belediye en az lise mezunu, Ön Lisans mezunu ve lisans mezunu memur alacak.Ayrıca adaylarda KPSS den en az 55 puan almış olmak şartı aranacak. Yalova Altınova Belediyesi bünyesine 6 kişilik boş kadro ile, Ön Lisans Mezunu 1 zabıta Memuru, Lise Mezunu 1 Temizlik Görevlisi, Lise Mezunu 1 Memur ve Lisans Mezunu 3 Memur alımı gerçekleştirecek. Başvurular Bugün ( 05 Kasım 2018 ) itibari ile başlamış olup en geç 08 kasım 2018 tarihine kadar yapılması gereklidir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Şırnak Belediyesi: Şırnak belediyesi 10 kişilik boşluk ile 2 Kişi Ön Lisans mezunu ve 8 Kişi Lisans mezunu Zabıta Memuru alımı yapacak. Bu yönde adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 65 puan almış olmak şartı aranacak Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu: BTK bünyesindeki memur personel eksikliği için 47 kişilik boş kadro ile Bilişim Uzman Yardımcısı alımı yapacağını ilan etti. Buna göre adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Eynesil Belediyesi: Belediye bünyesine KPSS puanı en az 55 olan 8 memur alımı yapacak. Bu bağlamda 8 kişilik boş kadro ile 3 Lise Mezunu, 2 Ön Lisans mezunu ve 3 Lisans mezunu olmak üzere 8 kişilik boş kadro ile Zabıta Memuru alımı gerçekleştirecek.Başvurular 16 - 22 Kasım 2018 tarihleri arasında yapılacak. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Sahil Güvenlik Komutanlığı: Sahil Güvenlik bünyesindeki memur eksikliğini gidermek için Devlet memuru pozisyonunda 10 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacağını belirtti. una göre, 1 Bilgisayar Mühendisi, 2 Uluslararsı ilişkiler ve Andlaşmalar uzmanı, 1 Mali İşler uzmanı, 1 Performans ve Porgram uzmanu, 1 Gümrük işleri Uzmanı, 1 Personel İşlemleri Uzmanı, 2 İstatikçi ve 1 Grafiker olmak üzere toplamda 10 memur alınacak. Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

YAYIMLANAN DİĞER İLANLARDAN HABERDAR OLMA:

Kamuya yayımlanacak diğer ilanlardan haberdar olmak için İşin Olsa takip yöntemlerini kullanabilirsiniz. Bizleri hem Mobil uygulamamız üzerinden takip ederek devamlı bildirim alabilir veya Sosyal medya hesabımı takip ederek ana sayfanızda her daim güncel ilana ulaşabilir ve guruptaki diğer adaylar ile bilgi paylaşımı yapabilirsiniz.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim