Farklı belediyeler trafından yayımlanan ilanlara göre kamuya yüzlerce Zabıta memur alımı yapılacak. Buna göre ilanlar yayımlandı ve adaylardan aranan şartlar belirlendi. Adayların başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvuruları kabul edilecek ve adaylara bu yönde sınav yapılacaktır. Peki hangi belediyeler kaç Zabıta alımı yapacak? Hangi şartlar aranacak? Başvurular nasıl yapılacak? Tüm soruların cevaplarını İşin Olsa ekibi olarak derledik ve haberimizde sizlere sunmaktayız. İşte detaylar.

HANGİ BELEDİYE KAÇ ZABITA ALACAK?

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre, Fatih Belediyesi, Enez Belediyesi, Orhaneli Belediyesi ve Ümraniye belediyesi Zabıta alımı yapacak. Buna göre Fatih Belediyesi Lisans Mezunu 30 , Enez Belediyesi Lise Mezunu 2 ve Ön Lisans mezunu 1 , Orhaneli Belediyesi Ön Lisans mezunu 1 ve Ümraniye Belediyesi Lisans Mezunu 10, Lise Mezunu 40 ve Ön Lisans Mezunu 60 Zabıta memur olmak üzere toplamda 4 Belediye 144 Zabıta Memuru Alımı gerçekleştirecekler.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Adayların söz konusu Zabıta Memuru alım ilanına başvuru yapabilmeleri için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Daha önce görev yaptığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Yapılacak sınav tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak, Erkeklerde 167 cm ve bayanlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak,

Lisans mezunları için 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden puan almış olmak ve Lise ve Ön Lisans Mezunlar ıiçin 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94 ve Ön Lisansm ezunları için KPSSP93 puan türünden en az 50 olmak kaydı ile, 55 veya 60 puan almış olmak şartları aranacaktır. Her belediye farklı KPSS puanı ile alım yapmaktadır. Bu detaya ilanların tam metinlerinden ulaşabilirsiniz.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapaca kadaylar başvurularını Belediyelere şahsen başvuru tarihleri içerisinde yapmaları gereklidir. Buna göre başvuru tarihlerine ulaşmak için ve ilgili ilanlara ulaşmak için Buraya Tıklayarak detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Ayrı yayımlanacak diğer Zabıta memur ualım ilanlarından haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirerek anlık olarak bildirim alabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.