Kamuya memur alımı kapsamında yeni ilanlar yayımladı. DPB üzerinde yayımlanmış olan ilanlara göre A grubu ve B Kurumlsal Grubunda yeni memur alımları yapılacağı belirtildi. Söz konusu alımlar 8 farklı kamu kurumu tarafından yapılacak. Bizde İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere ilgili alımlar hakkında detayları sizlerle paylaşacğaız.

HANGİ KURUMLAR ALIM YAPACAK?

Memur ( KPSS - A ) ilanları:

Bu yönde 6 kamu kurumu alım yapacağını belirtti. Cumhurbaşkanlığı Starteji ve Bütçe Başkanlığı 59, Köyceğiz Belediye Başkanlığı 3, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 45, Vakıflar Genel Müdürlüğü 5, Devlet hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 7 ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanlığı 35 memur alımı yapacak.

Memur ( KPSS - B Kurumsal ) İlanları:

DPB üzerinde KPSS şartı olmadan Sağlık Bakanlığı 2019 yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası ile 65-72 Yaş Yeniden Atama Kurası ile memur alımı yapılacak ve Ayrıca Hakimler ve Savcılar Kurumu 5 memur alımı yapacağını belirtti.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Kamuya 8 kamu kurumu tarafından alınacak memur adaylarından aşağıdaki nitelikler aranacak.

  • 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış (01.01.1984 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir) olmak.
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
  • En az 4 yıllık eğitim veren ilanda belirtilen fakültelerden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak,
  • 2018 veya 2019 yıllarında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sıanvından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.
  • Sağlık açısından görevini yerine getirmesine engel durumu olmamak, 
  • Ayrıca Memur ( KPSS - B Kurumsal ) alımlarda adaylardan KPSS Şartı aranmayacaktır.

BAŞVURULAR:

ilgili kamu kurumlarına başvurular İnternet ortamında yapılacaktır. Son başvuru tarihine kadar adaylar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlanlar hakkında detaylı bilgi almak için ve başvuru detaylarına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı SBB 59 Memur Alım İlanı Yayımlandı! Kadro Dağılımı ve Şartlar

Göç İdaresi 45 Memur Alımında KPSS, Yaş, Diğer Şartlar ve Başvuru Ücreti?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Sınavla Memur Alımı Başvuruları Bugün Başladı!

DHMİ KPSS Puanı İle Memur Alım İlanı Yayımlandı! Kimler Başvuru Yapabilir?

TMSF Yüksek Maaş İle Memur Alımı Başvuruları Nasıl Yapılır? Başvuru Adresi

Sağlık Bakanlığı 2019 Yılı Yeniden Atama Kurası İlanı Yayımlandı

HSK Lise, Ön Lisans ve Lisans Mezunu Memur Alımı Yapacak!

Editör: TE Bilisim