Eğitim düzeyinde lise, ön lisans ile lisans mezunu olan, ÖSYM tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adaylar kamu kurumlarına yapılacak olan memur alım ilanlarını bekliyor. Buna göre her yıl giderek artan atama bekleyen aday sayısı KPSS sınavlarına giren sayısı ile belli olmakta. Son olarak 2019 KPSS sınavlarında 1.100.000 (bir milyon) kişinin katıldığı belirtiliyor. 2017 yılında KPSS sınavına giren aday sayısı ise 660 Bin kişi olmuştu. KPSS sınavlarına giremeyen pek çok adayda kpss şartı aranmadan başvuru yapılabilecek olan alımları beklemekteler. Daha önce açıklanması yapılarak ilan beklenen biri çok kamu kurumu bulunuyor. Bu kurumlar hangileri? Başvuru şartları neler? KPSS şartı aranacak mı? İşte o detaylar.

EGM POLİS ALIMI;

Emniyet Genel Müdürlüğüne farklı eğitim düzeylerinde polis memuru alımları yapılıyor. 2019 yılında 10 bin polis istihdamı yapılması bekleniyor. Emniyet Hizmetler sınıfındaki polis alımları detayları aktarmaya devam edeceğiz

NVİ 1.170 SÖZLEŞMELİ MEMUR ALIMI;

EGM'den bazı birimlerin NVİ'ye aktarılması ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne personel alımı yapılacağı müjdesi verilmişti. Ön lisans mezunları bu alımlara başvuru yapabilecekler. KPSS şartında en az 60 ve üzeri puan istenilmesi bekleniyor.

KYK PERSONEL ALIMLARI;

Kredi Yurtlar Kurumuna yurt yönetim personelleri alınması bekleniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu KYK, Türkiye genelindeki personel istihdamları için ilan açıklanması ve personel ihtiyacının giderilmesi bekleniyor.

ASDEP ALIMLARI;

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz günlerde çok sayıda personel alım ilanları açıkladı. Bu alımlarda ASDEP ilanları için 1000 kişilik kadro ayrıldı. Asdep alımları için daha önce 4 Bin 500 kişilik ilanların açıklanması beklenmekteydi. Yeni personel alım müjdesi gelebilir.

PTT KPSS'SİZ PERSONEL İSTİHDAMI;

PTT 2018 yılı istihdamlarının ardından 2019 yılında yedek listeden personeller istihdamı yaptı. 2019 yılında 5 bin kişilik bir ilanın açıklanması bekleniyordu. Bu alımlar için PTT A.Ş. yeni ilanları ne zaman açıklayacak henüz belli değil. İlanlara başvurularda KPSS şartı aranmayacak. Başvurulara ilişkin detayları aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim