Her geçen gün yeni bir ilan yayımlanarak kamuya memur alımları yapılıyor. Son zamanlarda bir çok kamu personeli ve memur alımı ilanı yayımlanması ile birlikte KPSS'den düşük puan almış olan adaylarda bu ilanlara başvuru yapmak istiyorlar. Bu kapsamda kamuya Düşük KPSS puanı ile yani 50, 60 veya 65 puan ile lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar alınıyor. Peki hangi kurumlar kaç KPSS puanı ile alım yapacak? Başvuru şartlar nedir?

İşte İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili ilanlar hakkında detaylı bilgiyi aktaracağız. Bu haberimizde ilgili kurumlara memur alımı ilanları hakkında detayları alacak ve başvru yapabileceksiniz.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Düşük KPSS Puanı ile memur alımı yapacak adaylardan genel olarak, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yerine getirmesine engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi nitelikler aranacaktır.

HANGİ KURUMLAR ALIM YAPACAK?

Kamu kapsamında onlarca ilan yayımlanıyor. Bu yönde kamu kurumları veya kamu kuruluşları bünyelerindeki memur eksikliğini karşılamak için ilana çıkıyorlar. Ancak Biz İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde sadece Düşük KPSS Puanı ile yapacak olan 3 kamu kurumunun ilanını sizlerle paylaşacağız.

Hacı Bayram Veli Üniversitesi:

İlgil  üniversite 20 kişilik boş kadro ile en az lise mezunu olan sözleşmeli memur alımı yapacağını lan etti.Bu kapsamda, 20 kişilik boş kadro ile farklı eğitim seviyelerine sahip Destek Personeli ve Programcı alımı gerçekleştirecek. Bu yönde, Ön Lisans mezunu 9 Destek personeli, Lise mezunuz 3 Destek Personeli ve 1 Lisans mezunu destek personeli alacak. programcı kadrolarına ise Lisans mezunu 7 kişi alınacak. Ayrıca adaylardan, Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmal şartı aranıyor. Söz konusı ilana başvurular 07 Ekim 2019 tarihinde başlamış olup en geç 21 Ekim 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Sayıştay Başkanlığı:

Sayıştay bünyesine 2 kişilik boş kadro ile 1 kadın Çocuk Gelişimcisi alımı ve 1 Kadın Öğretmen (Okul Öncesi) alımı yapılacak. Bu kapsamda adaylardan, Sözleşmeli Öğretmen (Okul Öncesi) 2018-2019 KPSS sınavından KPSSP121 puan türünden 60 (altmış) ve üzerinde, Sözleşmeli Çocuk Gelişimcisi için ÖSYM tarafından yapılan 2018 -2019 yılına ait Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP10 puan türünden 60 (altmış) ve üzerinde puan almış olmak şartı aranacaktır. Başvurular ise en geç 22 Ekim 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Polis Akademisi Başkanlığı:

Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olan Polis Akademisi başkanlığı tarafından geçtiğimiz gün yaymlanan ilana göre 26. Dönem POMEM kapsamında 7 bin polis alımı yapılacak. Söz konusu polis alımı ilanına kadın ve erkek adaylar başvuru yapabilecek. Ayrıca alımlar Ön Lisans ve Lisans mezunnları geçerlidir. 

Bu yönde Ön Lisans mezunu olarak 1260 Erkek aday ve 140 Kadın aday alımı ve Lisans mezunu 5040 Erkek aday ve 560 kadın aday alımı yapılacak. 

Adaylardan Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 65 puan almış olmak ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacaktır.Bunun dışında ise adaylardan 30 yaşından büyük olmamak, Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamak gibi şartlar aranacaktır.

Başvurular 14 Ekim 2019 tarihi itibari ile yayımlanmış olup en geç 25 Ekim 2019 tarihine kadar başvuruların yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını sadece Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresi olan //www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabileceklerdir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için ve başvuruda bulunmak için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURULAR:

Adaylar ilgili ilanlara başvurularını öncelikle belirtilen başvuru tarihleri içerisinde gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular bazı kurumlar için elektronik ortamda ve bazı kurumlar için Şahsen yapılacaktır. Bunun hakkında detaylı bilgi almak için ilanların detaylarını inceleyebilirsiniz.

YENİ ALIMLAR EKLENDİ:

Kamuya memur alımında yeni alımlar eklendi. Bu yönde Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksiklik için En az 4 yıllık eğitim veren ilanda belirtilen fakültelerden Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak şartı ile 45 Memur alımı yapılacak. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim