Kamu kurum veya kamu kuruluşları bünyelerinde oluşan boş pozisyonlar için yeni ilanlar yayımlıyorlar. Buna göre yeni ilanlar yayımlandı ve 4 kamu kurumu için başvurular bugün başladı. Buna göre İşin Olsa ekibi olarak sizlere alım yapacak 4 kamu kurumu hakkında detaylı bilgi vereceğiz. Sözünü geçirdiğimiz bu 4 kamu kurumu toplamda 10 bin 102 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacak.

Söz konusu 4 kamu kurumu bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda ve pozisyonlarda alım yapacak. Buna göre, Adalet bakanlığı Tercüman, Emniyet Genel Müdürlüğü POMEM kapsamında Polis, Diyanet İşleri Başkanlığı Uzman ve İçişleri Bakanlığı sözleşmeli bilişim personeli alacak. Adaylardan bazı genel nitelikler ve özel nitelikler aranacak olup aşağıdaki bilgiler doğrultusunda bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR:

Başvuru yapacak adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşvi araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Daha önce görev yaptığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak gibi nitelikler aranacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Söz konusu ilanlar geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olup adaylar başvurularının başlaması için beklemekteydiler. Buna göre adaylar bu 4 kamu kurumu için başvurularına bugün ( 01 Ekim 2018 ) itibari ile başlayabilirler. Aşağıda sizlere vereceğimiz bilgiler sayesinde ilgili ilanlara ulaşarak başvuru ekranına ulaşabilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı: İçişleri Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına 57 kişilik boş kadro ile farklı pozisyonlarda sözleşmeli bilişim personeli alacak. Buna göre adaylardan bu yönde Kamu Perosneli Seçme Sınavından ve Yabancı Dİl Sınavından puan almış olmak şartları aranacak. Adaylar başvurularını en geç 09 Ekim 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Diyanet İşleri Başkanlığı: Diyanet işleri başkanlığı bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için farklı alanlarda 55 kişilik boş kadro ile uzman yardımcısı alımı yapacağını belirtti. Buna göre adaylardna bu yönde Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmak şartı aranacaktır. Buna göre adaylar başvurularını en geç 17 Ekim 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Emniyet Genel Müdürlüğü: Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olan Polis Meslek Eğitim Merkezi 23. Dönem 10 bin polis alımı yapacağını ilan etti. Yayımlanan ilana göre 9 bin erkek vve bin bayan aday alınacak. İlgili ilana Ön Lisans mezunu ve Lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilecektir. Adaylardan bu yönde Ön Lisans mezunları için en az 70 puan ve Lisans mezunlarından en az 60 puan almış olmak şartı aranacak. Başvuru yapaca kadaylar başvurularını en geç 14 Ekim 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Adalet Bakanlığı: Adalet bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için Tercüman alımı yapacağını belirtti. Söz konusu ilana en az ilköğretim mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler. Başvurular ise en geç 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim