Geçtiğimiz günlerde yayımlanan memur alımı ilanlarına göre Kamuya 15 bin 95 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak. Farklı kadrolarda memur alımı ve personel alımı yapılacak olup başvuru süreci başlıyor. Memur olma yolunda ilerleyen adayları yoğun bir hafta beklemekte olup ilanlar için başvurular devam edecektir. Sizlere başvuru süreci başlamış olan ilanlar hakkında bilgileri aktaracağız.

BAŞVURULARI BU HAFTA YAPILACAK MEMUR ALIMI İLANLARI:

27 Eylül 2021 tarihi itibari ile kamuya 15 bin 95 memur alımı yapılacak. Alımlar En az lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacak. Söz konusu alım yapılacak olan kamu kurumları şöyledir.

Milli Eğitim Bakanlığı: Bakanlık 15 bin ek Sözleşmeli Öğretmen Ataması yapacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi: Belediye Kadın Erkek adaylar içerisinden 2 Lise, 6 Ön Lisans ve 4 Lisans mezunu İtfaiye Eri alımı yapılacak.

Şehitkamil Belediyesi: Lisans mezunu 50 Zabıta Memuru alımı yapılacak.

POLİSEVİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ: 2 Garson (Servis Elemanı)

KIRŞEHİR ÖĞRETMENEVİ VE AKŞAM SANAT OKULU MÜDÜRLÜĞÜ: 1 Aşçı

Diyanet İşleri Başkanlığı: 30 Personel Alımı

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü: 9 Deniz Trafik Operatörü Alımı

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu yönde " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacaktır.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Alımlar KPSS Puanına göre yapılacak. Bu kapsamda 2020 veya 2021 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 50, 60 veya 70 puan almış olmaları gereklidir.

Zabıta ve İtfaiye Eri alımı için ise özel olarak, 30 yaşını doldurmamış olmak, Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartı aranacak.

Ayrıca alım yapılacak alanda gerekli mezuniyete sahip olabilmek gibi nitelikler aranacak. Aynı Zamanda kadrolara göre şartlara ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

MEB 2020 - 2021 50 KPSS Puanı İle 15 Bin Personel Alımı Başvuru Kılavuzu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 12 İtfaiye Eri Alım İlanı Yayımladı! En Az Lise

Şehitkamil Belediyesi B Sınıfı Sürücü Belgesi Olan 50 Zabıta Memuru Alımı Yapacak

Kıyı Emniyeti KPSS 60 Puan İle 9 Memur Deniz Trafik Operatörü Alım İlanı Yayımlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı KPSS siz Yeni 30 Personel Alımı İlanı Yayımlandı

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Söz konusu kurumlar için başvuru süreci başladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanları için başvuru süreci 27 Eylül 2021 tarihi ile başladı. Adayların bu hafta içerisinde başvurularını tamamlamaları gereklidir.

MEB Öğretmen alımı için ise 8 Ekim 2021 tarihine kadar başvurular devam edecektir.

DİĞER TÜM MEMUR ALIMI İLANLARI BURADA

Editör: TE Bilisim