Kamu kurumlarını bilgisayar işletmeni, hemşire, güvenlik görevlisi kadrosunda 121 memur alımı yapılacak!

Ölçme Seçme ve Yerleştirme merkezi tarafından açıklanan 2018 KPSS puanına göre Merkezi atamalarda tercih süreci devam ediyor. Kamu kurumlarına ilk kez atanacak olan memur adaylarının lise, önlisans ve Lisans mezunu olmaları ile genel başvuru şartlarına sahip olmaları ilanlarda açıklanan nitelik kodlarının istediği eğitim ve diğer şartları taşımaları, ÖSYM tercihi süreci içerisinde 20 TL ücreti ödemeleri gerekmektedir.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Genel başvuru şartlarında adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, yaş şartında 18 yaşını doldurmuş olmaları, sağlık şartlarını  taşıyor olmaları, kamu haklarından mahrum olmamaları, güvenlik ve arşiv soruşturmasının olarak sonuçlanması, 657 sayılı devlet memurları kanununun 48. Maddesinde genel şartları taşıyor olmaları, kadroların gerektirdiği özel şartlarını taşımaları başvuru yapmak için gerekli olan şarlar arasında yer almaktadır.

Kamu kurumların ilk defa atanacak memur alımı adaylarının başı yapabileceği birçok kamu kurumu bulunuyor. Bunlardan bazıları Atatürk Araştırma ve Kültür Merkezi Başkanlığı, Çadırkaya Belediye Başkanlığı, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Devlet Opera Balesi Genel Müdürlüğü, Dışişleri Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu Müdürlüğü, Göç İdaresi Müdürlüğü, Tapu Kadastrosu Genel Müdürlüğü ve birçok kamu kurumu sıralamıştır.

BİLGİSAYAR İŞLETMENİ, HEMŞİRE VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI;

Kadro bazında ise teknisyen, kaloriferci, hayvan bakıcısı, koruma ve güvenlik görevlisi, Kondoktör, doktor, hemşire, bilgisayar işletmeni, laborant, memur, muhasebeci, programcı, Sağlık teknikeri, sekreter, teknisyen ve bir çok kadroda gerçekleştirilecektir. Bu adımlardan bilgisayar işletmeni kadrosunda önlisans mezunu 29, Lisans mezunu 84 kişi alınacaktır. Hemşire kadrosunda önlisans mezunu bir Lisans mezunu 2 kişi alınacaktır. Koruma ve güvenlik görevlisi kadrosundaki adayların eğitim şartlarının önlisans mezunu olmaları yeterli olacaktır. Bu eğitim düzeyinde 5 koruma ve güvenlik görevlisi alınacak

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK? Adaylar başvurularını ÖSYM Aday işlemleri sistemi aracı ile gerçekleştireceklerdir. Başvuru kılavuzunda açıklanan detaylı incelemek için tıklayın https://www.isinolsa.com/kpss/osym-kpss-20201-tercih-kilavuzunu-yayimladi-mulakatsiz-memur-alimi-h34293.html

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim