TÜRKPATENT geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilan ile bünyesine 120 kişilik kadro ile uzman yardımcısı alımı yapacağını bildirmişti. Başvurular 10 Temmuz 2020 tarihi ile 09 Ağustos 2020 tarihleri arasında alındı. Başvuru yapan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını ve değerlendirmelerin nasıl olacağını merak etmeye başladılar. Bizde isinolsa.com ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilanların detaylarını aktaracağız.

KİMLERİN BAŞVURUSU GEÇERLİ SAYILACAK?

TÜRKPATENT 120 Sınai Mülkiyet Uzman Yardımcısı kadrosu için başvurular alındı. Adaylar KPSS ve YDS puanı ile başvuru yapabildiler. Bu kapsamda belirtilen KPSS puan türlerinden 2018 veya 2019+ yılları için en az 80 puanla başvuru yapan, 35 yaşından küçük olan, YDS İngilizce puanı en az 70 olan ve 657 sayılı DMK 48. maddesindeki nitelikleri taşıyan adayların başvuruları geçerli sayılacak.

DEĞERLENDİRME:

Giriş sınavına katılma başvurusu yapan ve katılma şartlarını taşıyan adaylardan; Tablo1’de belirtilen her grup için belirlenen KPSS puan türünden en yüksek puana sahip olandan başlamak üzere yapılan sıralama sonucunda, atama yapılacak kadro sayısının en fazla 4 katı kadar aday (son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar dahil), sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır.

SONUÇLAR NE ZAMAN?

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri, sınavın yapılacağı yer, şekil, tarih ve saat ile istenilen belgeler, sınav tarihinden en az 15 (onbeş) gün önce Kurumumuz internet sitesinde (www.turkpatent.gov.tr) ilan edilecektir. Bu kapsamda başvurular 09 Ağustos 2020 tarihinde sona ermekte olup sonuçlar en geç 25 Ağustos 2020 tarihine kadar açıklanacaktır.

SINAV GİRİŞ BELGELERİ:

a) Kurumumuz resmi internet sitesi (www.turkpatent.gov.tr) üzerinden oluşturulan başvuru formu,

b) Mezuniyet belgesinin veya çıkış belgesinin ya da eğitimini yurt dışında tamamlamış olanlar için diploma denklik belgesinin aslı (Belgenin aslı ile başvuruda bulunulması halinde Kurumca bir örneği tasdik edilerek aslı iade edilecektir) veya mezun oldukları fakülte ya da noter tasdikli sureti,

c) KPSS sonuç belgesinin ÖSYM internet sitesinden alınmış kontrol kodlu örneği, ç) Yabancı dil belgesinin aslı veya sonuç belgesinin kontrol kodlu örneği,

d) T.C. Kimlik Numarası beyanı (nüfus cüzdanı fotokopisi)

İLANIN TAM METNİ BURADA

Editör: TE Bilisim