Kamu da Çalışacak 100 Bin Personel Alınacak! Engelli, Polis, Hemşire, Sağlık Memuru, Doktor ve Bekçi Alımı Yapılacak!

Mart ayından itibaren tüm Dünya' yı kasıp kavuran Covid-19 salgın hastalık nedeni ile kamu da çalışacak personel alımı yapılacaktır. KPSS sonuçlarının açıklanması ile kurumlar personel açığını kapatmaya yöneldi. 2021 yılı için TBMM Plan ve Bütçe hakkında görüşmeye başladı. Yarın yapılacak olan görüşmede 2021 yılı için kamu, kurum ve kuruluşlarda çalışacak personel alınacağı resmi bir şekilde duyurulacaktır. Yeni yıl için ayrılan bütçeye göre 35 bini aşkın personel görevlendirilecektir. Daha sonra kamuda çalışacak 65 kişilik personel alımı yapılacaktır. Toplam da 100 bini bulan personel alımı yeni yılın başında tamamlanacaktır.

Kamuya Bekçi, Polis ve Komiser Alımı Ne Zaman Olacak?

Kurumların ihtiyacına göre nakil sistemi de uygulanabilir. Ancak ilave atamalar 2021 bütçesine göre belirlenecektir. TBMM’ de gündem de olan bütçe 385 milyar 10 milyon olarak belirlendi. Ayrıca 2021 yılı için komiser, bekçi ve polis alımı %15.3 oranın artırıldı. Diğer bir taraftan da yaşanan salgın hastalıktan dolayı personellerin ihtiyaca göre artabileceği de söz konusudur.

Yeni Ekonomi paketinde 2021 yılı personel alımı sayısı belli oldu!

Günümüzde yaşanılan salgın hastalık nedeni ile en çok ihtiyaç duyulan mesleklerden olan hemşire, doktor, eczacı, uzman doktor ve sağlık memuru için alımlar kadroya göre olacaktır. Tüm kurum ve kuruluşlarda sağlık personellerinin açığı kapatılmaya başlandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "Yeni Ekonomi Paketi" kapsamında açıklamada bulundu. “Çalışanların yetkinlikleri belirlenecek, norm kadro çalışmaları gerçekleştirilecek, iş tanımı ve yetkinlikler dikkate alınarak norm fazlası personelin yeniden yerleştirilmesi yapılacak, hedef ve yetkinlik bazlı performans değerlendirme sistemi oluşturularak başarılı personelin ödüllendirilmesini sağlayacak Kamu İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi kurulacaktır” olarak durumu vurguladı.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim