Haziran ayına yavaş yavaş girmeye başladığımız günlerde kamu kurumları da memur ve kamu personeli alımı için ilanların artışta olduğu görülüyor. Bugün itibari ile toplamda 30 binden fazla alım yapacak 4 büyük kamu kurumu Sağlık Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı bağlı kuruluşu Ceza ve Tevkifevleri CTE Genel Müdürlüğü’ne ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ilan ettiği alımları içeriyor. Özellikle başvurmak isteyen adayların son başvuru tarihine kadar ilanlara başvurmaları gerekiyor.

Dört Büyük Kamu Kurumu Alım Yapıyor

Sağlık Bakanlığı, OGM, CTE ve EGM gibi kamu kurumlarına yapılacak alımlarda 30 binden fazla adayın ilgili kadrolarda istihdam edilmesi bekleniyor. 2019 yılı sağlık personeli alımında 29 bin 689 personel alımı yapılacak olup bunun ilk aşaması olan 12 bin personel alımı için de ilanın kısa sürede yayınlanması bekleniyor.

Adalet Bakanlığı ile CTE Genel Müdürlüğü genelinde toplam 11 bin 78 personel alımı yapılacağı ve Adliyelere ve CTE için personel alımı kontenjan dağılımı ve ilanının seçimlerden sonra açıklanması bekleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde 5 bin yeni personel alımı yapılacak. Kontenjanlara ilişkin detayları belli olan alımda adaylar KPS ve mülakat ile alınacak.

İişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan son dakika açıklamasında ise 8 bin yeni personel veBekçi alımı müjdesi verildi. Adaylar alınacak 8 bin yeni bekçi alımı kontenjan dağılımını ve ilanın yayınlanmasını bekliyor.

Editör: TE Bilisim