Kamuya ve bağlı kuruluşlarına memur personel alımlarının devam etmesi planlanıyor. Devlet Personel Başkanlığı kamu kurumlarının talep toplama süreçlerini gerçekleştiriyor. Kamu kurumları boşta kalan kadrolarını DPB' ye bildiriyor. Süreçlerin tamamlanmasıyla beraber memur personel alım ilanlarının 2019 yılı ortalarından itibaren tekrar başlayacağı düşünülüyor.

2.5 MİLYONLUK İSTİHDAM PAKETİ

Türkiye Gazetesi' nden Sefa Bilgitekin tarafından yapılan haberde, hükümetin 2.5 milyonluk istihdam hedefine, özel sektör dışında kamuda da çalışmalar yaparak destek olmayacağı sağlayacağı ifade edildi. Kamuda kamu personeli memur olmak isteyen binlerce adayı sevindirecek bu habere yönelik detaylar aşağıdadır.

TOPLAM 40 BİN KONTENJAN BOŞTA

Kamu kurumları, engelli işçi alımları ve memur personel kadrolarıyla birlikte toplamda 40 bin kişilik boş kadro kontejanıyla ifade ediliyor. İlgili haberde, 2018 yılının faaliyet raporlarından elde edilen verilere dayandırılarak bu bilgiler aktarılıyor.

TARIM BAKANLIĞI

Tarım Bakanlığı' na bağlı Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde en fazla boş kadro memur statüsünde bulunuyor. Merkez teşkilat için 1853, taşrada 22 bin 564 boş memurluk kadrosu olduğuna yer veriliyor. Genel müdürlük için ise 55 sözleşmeli personel kadrosundan ve 8035 kişilik de boş işçi kadrosundan bahsedilmektedir.

İŞKUR

İŞKUR bünyesine de personel ihtiyacı söz konusu. Merkez teşkilat için 521, taşra teşkilatı için de 2702 kadrodan söz ediliyor. Memur statüstündeki kadroların dışında 2245 kişilik sözleşmeli personel açığına da değinilmektedir.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde 2018 yılından 1471 boş kadro olduğu, genel müdürlüğün memur statüsündeki kadroları için merkez teşkilatında 351 kişilik boş kadrodan, bölge müdürlüklerinde 898 kadrodan ve işletme müdürlüklerinde ise 25 boş kadro olduğundan söz ediliyor. Yine aynı kurumda işçi statüsünde ise 178, sözleşmeli personel statüsünde 19 boş kadro olduğu bilgisi veriliyor.

ENERJİ VE TABİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde memur statüsünde 1521, sözleşmeli bilişim personeli kadrosunda 11 kontenjanın, bakanlıkta ise 71 sürekli işçi kadrosunda boşluk olduğuna değiniliyor.

ENGELLİ MEMUR ALIMLARI

Kamuda ve bağlı kuruluşlarında istihdam edilmek üzere engelli memur adaylarının da unutulmadığı ve hali hazırda 9379 kişilik boş engelli kadrosu olduğuna vurgu yapılıyor.

TÜM KAMU PERSONELİ ALIMLARINA GÖZ ATMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

İLANLAR YAYIMLANDIĞINDA BİLDİRİM ALMAK İÇİN UYGULAMALARI İNDİRİNİZ.

İOS> TIKLAYIN

ANDROİD> TIKLAYIN