Devlet Personel Başkanlığı üzerinden kamu kurumlarına 13 bin 569 memur personel alımı yapılacak.

Kamu kurumlarına askeri personel alımı, işçi alımı ve personel alımları için yeni ilanlar açıklandı. Adayların farklı eğitim düzeylerinde başvuru yapabilecekleri alımlar için detaylar belli oldu.

2 Şubat tarihinde açıklanan ilanlara göre Vakıflar Genel Müdürlüğüne 2 işçi alımı, TÜBİTAK'a 3 farklı ilan ile farklı kadrolarda 76 personel alımı yapılacak. Diğer yandan Milli Savunma Bakanlığına sözleşmeli er alımı için ilanlar açıklandı ve 13 bin askeri personel alımı için başvuru süreci duyuruldu. Kamu gözetim muhasebe ve denetim standartları kurumuna 15 uzman yardımcısı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine 387 personel alımı yapılacak. Bu ilanlarda istenilen genel başvuru şartları neler?

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI;

T.C. vatandaşı olmaları, yaş şartında 18 yaşını tamamlamış, 19 yaşından gün almış olmaları, kamu haklarından mahrum olmamaları, yaş şartlarında üst yaş şartını taşımaları, adayların KPSS sınavlarından ilgili puan türlerinden baraj puanı almış olmaları, başvuru özel şartlarını taşımak son başvuru tarihinden önce başvuruları tamamlamak gerekmektedir. İlanlara erişim için işin olsa sitemiz üzerinden 

Askeri personel alım

İşçi alım ilanları

Memur alımları

Editör: TE Bilisim