Kamu Gözetimi Kurumu 19 haziran 2017 tarihli duyurusuna göre memur alımı gerçekleştirecek. Duyuru Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapıldı. Kamu Gözetimi Kurumu bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için Giriş sınavı duyurusu yayımladı.Giriş sınavı Kamu Gözetimi Kurumu tarafından yazılı ve sözli olarak iki aşamadan yapılacaktır. Giriş Sınavının yazılı bölümü 22 Temmuz 2017 ile 23 Temmuz 2017 tarihlerinde Sabah ve Öğlenden sonra olmak üzere toplamda 4 oturumda Ankara'da yapılacaktır.

ALIM KADROSU:

Kamu Gözetimi Kurumu bünyesindeki bulunan 15 kişilik memur kadrosu ile Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunda Genel İdare Hizmetleri sınıfında bulunan 8 ve 9 uncu derecelerde kadrolu Uzman Yardımcısı alacak.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELEDİR?

Kamu Gözetimi Kurumu alımını yapacak olduğu adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP1 veya KPSSP2 puan türlerinden 80 veya üzeri puan almış olmak, yazılı sınavın yapılacağı yılında ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir durumu olmaması, Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler ile Ticari Bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmas şartları aranacaktır. 

BAŞVURULAR:

Giriş sınavına başvurular 22 Haziran 2017 tarihi ile 05 Temmuz 2017 tarihleri arasında alınacaktır. Adaylar başvurularını, elektronik ortamda “www.kgk.gov.tr” adresinde yer alan “Sınav Başvuru Formu”nun, yapılan açıklamalar çerçevesinde doldurulması suretiyle yapılacaktır. Ayrıca KPSS puan sırasına göre 300 kişi arasında en iyi puanı alan 300 kişi arasında olmanız gerekmektedir. Giriş sınavına sadece 300 kişi alınacaktır. Giriş sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar ile sınav yerleri, Kurumun “www.kgk.gov.tr” internet sayfasında ve e-Devlet portalında yazılı sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecektir. İlanın tam metnine ulaşmak için ( https://goo.gl/DrCZXQ ) bağlantısını kullnarak gerçekleştirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim