Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde görev almak üzere sözleşmeli personeller alınacak. 2018 yılı bilişim ve pilot temini için yapılan duyuru ile personel istihdamında başvuru şartları başvuru tarihleri ve detayları belli oldu.

Sözleşmeli personel alımı için kadın ve erkek pilot alımları yapılacak. Diğer alım ise açıktan temin yolu ile sözleşmeli bilişim personelleri istihdam edilecek. İki başvuruda toplamda 16 kişi alınacak. 

BAŞVURU TARİHLERİ

Başvurular internet ortamından alınacak. 24 Nisan tarihinde başlanan başvurular 10 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Başvurular sonucunda kontenjana giren adayların ilanı 22 Mayıs tarihinde duyurulacak. Başvurusu kabul edilen adaylar uygulama ya da sözlü sınava 4 ile 13 Haziran tarihinde alınacaklar. Kazanan adayların duyurulması ile adaylardan sağlık raporu almaları için ve kayıt evraklarını tamamlamaları için duyuru yapılacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuru yapacak olan adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen şartları taşımaları gerekiyor. 18 yaşını tamamlayan ve rüşt kararı bulunan adayların başvuru yapabileceği ayrıca TCK 53 maddede belirtilen cezaları işlememiş olmaları, kamu hakkından yoksun bulunmamaları, görevini yapmaya engel sağlık sorunu ile akıl hastalığı sorunu bulunmaması gerekiyor. 

Pilot ve bilişim personeli alımında adayların KPSS sınavı şartı bulunmuyor. Özel şartları incelemek için başvuru kılavuzuna aşağıdan erişebilirsiniz.

Başvuru kılavuzu için tıklayın