Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı bünyesindeki memur eksikliği içinfarklı kadrolarda alım yapacağını belirtti. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı bünyesine alım yapacağı kadrolar arasında yer alan Zabıt Katipliği kadrosu ile de alım yapacak. Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmak şartı ve en az önlisans mezunu olmak şartları aranacaktır.

ADAYLARDAN ARANANCAK ŞARTLAR:

Jandarma Genel Komutanlığı ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı bünyesine alımını yapacak olduğu boş kadrolar için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak,Herhangi bir kurumda sözleşmeli veya memur olarak çalışmıyor olmak, yapılcak güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak ve . Erkek adaylar için; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş (tecilli) veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak veya yapmış sayılacak şekilde muaf olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartları aranacaktır.

Zabıt katipliği özel şart olarak ise, Adalet, Adalet Meslek Eğitimi, Adalet Meslek Yüksek Okulu Bölümlerinin Birinden Mezun Olmak şartları aranacaktır.

Başvuruda bulunacak adaylar, 07 Kasım 2017 tarihi itibari ile başvurularına başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 28 Kasım 2017 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar son başvuru günü en geç 17.00 a kadar sadece www.jandarma.gov.tr internet adresinden yapılacak olup, posta ile veya diğer şekillerde yapılacak başvurular kabul edilmeyecek ve bu başvurulara cevap verilmeyecektir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirler.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim