Jandarma Genel Komutanlığı farklı kadroladan oluşan boşluğu ile bünyesine 19 kişilik kadro ile açıktan sivil memur alımı yapacak. Başvuru süreci 18 Aralık 2019 tarihinde başlıyor. Peki ilana kimler başvuru yapabilir? Kadro dağılımı nedir? İşte detaylar.

KADRO DAĞILIMI:

Jandarma Genel Komutanlığı 19 kişilik boş kadro ile, 3 Psikolog, 2 Veteriner, 2 Avukat, 2 Mühendis, 1 Mimar, 1 İstatistikçi ve 8 Uzman olmak üzere açıktan sivil memur alacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Jandarma alımını yapacağı sivil memur adaylarından bazı genel ve özel nitelikler doğrultusunda memur alacak. Adaylardan genel olarak 657 Sayıl ıDevlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler ve özel olarak ise, Yaş, KPSS, Eğitim ve pozisyonuna göre bazı nitelikler arayacak.

GENEL ŞARTLAR NEDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Kamu haklarından yokusn bırakılmamış olmak gibi nitelikler aranıyor.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

  • Müracaat tarihi (internetten yapılan başvurunun son günü) itibariyle 18 yaşını tamamlamış veya Türk Medeni Kanunun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almış olmak
  • 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (2018 KPSS) girmiş olmak ve en az 60 puan almış olmak,
  • Avukat unvanına başvuracak adaylar için Tablo-1’de belirtilen Avukatlık Ruhsatnamesine Sahip Olmak.
  • Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tâbi görevlerde çalışıyor olmamak
  • Yapılacak uygulamalı meslek bilgisi sınavı ve/veya mülakat sınavında başarılı olmaları durumunda, sevk edilecekleri hastanelerden TSK, J.Gn.K.lığı, Shl.Güv.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği hükümlerine göre "Devlet Memuru Adayı Olur" kararlı sağlık raporu almış olmak
  • Türk Silahlı Kuvvetleri, J.Gn.K.lığı, Sahil Güv.K.lığı ile kamu kurum ve kuruluşlarından emeklilik, kendi isteği ile istifa ve sağlık nedenleri hariç herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmak
  • Alım yapılacak pozisyona göre ilgili Lisans programlarından mezun olmuş olmak

BAŞVURULAR:

Söz konusu Jandarma Sivil Memuru alım ilanı 17 Aralık 2019 tarihinde yayımlanmış olup başvuru süreci 18 Aralık 2019 tarihinde başlayacaktır. Bu yönde adaylar başvurularını en geç 05 Ocak 2020 tarihinde saat:17.00'de sona erecek şekilde sadece https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi ‘‘Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi’’ üzerinden eDevlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim