Jandarma Genel Komutanlığı Memur Alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan duyuru ile Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki eksikliğini karşılamak amacı ile 41 kişilik kadro ile alım yapılacak. Alımlar Sözleşmeli Personel Alımı ve Devlet memuru alımı alanlarında yapılacak. Bu yönde iki ilan yayımlayan Komutanlık hakkında detaylı bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

Sözleşmeli Personel Alımı Kadroları:

Sözleşmeli olarak 9 kişilik kadro ile, 1 Fizyoterapist, 1 Veteriner Hekim, 2 Diyetisyen, 1 Mühendis, 1 Kütüphaneci, 1 Mütercim-Tercüman (Arapça), 1 Mütercim-Tercüman (Rusça), 1 Dizgi Operatörü (Elektronik Dizgi Operatörü) alımı yapılacak.

Devlet Memuru Alımı Kadroları:

Memur alanında 2 Veteriner, 2 Avukat, 3 İstatistikçi, 8 Psikolog, 16 Uzman, 1 Tahmil Tahliye Memuru alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Jandarma Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri arayacak.

Bunun dışında özel olarak ise, Bu yönde Sağlık açısından görevini yapmasına engel durum olmamak ve sevk edilecekleri hastanelerden TSK, J.Gn.K.lığı, Shl.Güv.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği hükümlerine göre "Devlet Memuru Adayı Olur" kararlı sağlık raporu almış olmak, 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (2020 KPSS) girmiş olmak ve Tablo1’deki unvanların karşısında belirtilen puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir.

Aynı zamanda bazı kadrolar için yabancı Dil sınavı şartı aranmakta olup YDS'den puan almış olmak gerekmektedir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Jandarma genel Komutanlığı memur alımı başvuruları 28 Aralık 2020 tarihi ile başlamış olup en geç 15 Ocak 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Adaylar başvurularını https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi ‘‘Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi’’ üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

DEĞERLENDİRME VE SONUÇLAR:

Temin edilecek açıktan devlet memur adaylarına ait tüm unvanlar için başvuruya esas alınarak yapılacak (İstenilen öğrenim durumuna göre 2020 KPSS sınav puanı) sıralamaya göre en yüksek puandan başlayarak kontenjanın 10 katı kadar adaya “Uygulamalı Meslek Bilgisi ve/veya Mülakat Sınavına Çağrılma” duyurusu www.jandarma.gov.tr internet adresinden yapılacaktır. Duyuru tebliğ niteliğinde olup, ayrıca posta veya telefon yoluyla tebligat yapılmayacaktır. b. Başvuru sonuçları, sınavlara girecek adayların listesi, sınav merkezi ve sınav tarihi https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Temin Sistemi ‘‘Sonuç Bilgileri’’ bölümü altında ‘‘Sonuçlarım’’ kısmında ilan edilecektir.

Başvuru sonuçları açıklandığında anına haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim