Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya çok sayıda Zabıta memuru alımı yapılacak. Alımların tamamı İstanbul ili için geçerlidir. Buna göre İstanbul'da bulunan farklı belediyeler bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak için toplamda 540 kişilik boş kadro ile Zabıta memuru alımı yapacaklar. Adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranmakta olup bu nitelikleri taşıyan adayların başvuruları geçerli sayılacaktır.

HANGİ BELEDİYELER ALIM YAPACAK?

Yayımlanmış olan ilanlara göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Zeytinburnu Belediyesi zabıta memuru alımı yapacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi: İstanbul Büyükşehir belediyesi büyesindeki eksikliği karşılamak için 500 kişilik kadro ile Zabıta memuru alacak. İlgili ilana Lise mezunu, Ön Lisans mezunu ve Lisans mezunları başvuru yapabilecek. Buna göre Lise Mezunu, 375, Ön Lisans Mezunu 82 ve Lisans Mezunu 43  zabıta memuru alınacak. İlgili duyuru 01 Ağustos 2018 tarihinde duyurulmuş olup başvurular en geç 15 Ağustos 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

İstanbul Zeytin Burnu Belediyesi: Zeytinburnu Belediyesi bünyesine 42 kişilik kadro ile zabıta memuru alacak. Alımlar sadece Ön Lisansm ezunları için geçerlidir. Buna göre ilgili ilan 27 Temmuz 2018 tarihinde duyurulmuştu veadaylar başvurularına 06 Ağustos 2018 tarihinde başlayabilirler. Başvurular en geç 10 Ağustos 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. İstambul Zeytinburnu Belediyesi İlanı İçin Buraya Tıklayınız.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuru yapacak adaylar mutlaka genel ve özel nitelikleri taşımaları gereklidir. Buna göre adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları zorunludur.

Özel olarak ise, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans meuznları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden puan almış olmak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için en az 60 KPSS puanı ve İstanbul Zeytinburnu Belediyesi için en az 70 KPSS puanı alınmış olmak, Sınavın yapılacağı tarih itibari ile henüz 30 yaşını doldurmamış olmak, Erkek adaylarda 167 cm ve bayan adaylarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Daha önce çalışılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak şartları aranacaktır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvuru yapacak adaylar başvurularını öncelikle başvuru tarihleri içerisinde yapmaları gerekmektedir. Buna göre başvurular istenen belgeler ile birlikte ilgili belediyelere şahsen başvuru yapmaları gereklidir. Eğer ilanlar hakkında gelişmeler olursa haberdar olmak isterseniz İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim