İstanbul Büyükşehir Belediyesic bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere sınav ile alım yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Teftiş kurulu vaşkanlığına Müfettiş Yardımcısı alımı yapacak. Başvurular 09 Ekim 2020 tarihi ile başlamış olup artık sona ermektedir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için detayları sizlerle bir kez daha paylaşacağız.

Başvurular Sona Eriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Memur alımı başvuruları 09 Ekim 2020 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 25 Ekim 2020 tarihine kadar yapılacaktır. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını sadece https://www.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise adaylardan KPSS, Eğitim, Yaş ve meslek şartları aranacak.

Eğitim Şartı: En az dört yıllık lisans eğitimi veren; Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile en az dört yıl lisans eğitimi veren ve bu okullara denkliği Yüksek Öğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi ya da yurt dışındaki Yüksek Öğretim Kurumlarından birini bitirmiş olmak.

KPSS Şartı: Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2019 ve 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu KPSS P48 puan türünden asgari 80 (seksen) ve daha üzeri puan almış bulunmak.

Yaş Şartı: 01/01/2020 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1985 ve daha sonraki doğumlular).

Müfettiş Yardımcılığı Şartı: Müfettişlik karakter ve niteliklerine haiz olmak, Herhangi bir kuruma hizmet taahhüdü altında bulunmamak, Yapılacak sınava en fazla ikinci defa giriyor olmak gibi şatlar aranacak.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların listesi 27/10/2020 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı genel ağ sayfasında (https://www.ibb.gov.tr/) ilan edilecektir. İlanda belirtilen şartları taşımayan başvurular ile posta ve eposta yolu ile yapılacak başvurular işleme alınmayacaktır.