Kamuya, özel sektöre yönelik iş ilanları yürütülmeye devam ediliyor. İŞKUR tarafından hem özel sektöre, hem de kamuya ve bağlı iştiraklerine yönelik olarak yürütülen memur alımlarına aracılık ediliyor. İŞKUR aracılığıyla yapılan memur alımlarında, adayların taşıması gereken şartlara ve detaylara haberimizde yer vereceğiz ancak bu alımların yalnızca ortak şartlarına değineceğiz. Yayımlanan ilanlarda toplamda 40 bin personel alımı yapıldığı aktarılmakta ve bu alımlarda adaylarda farklı nitelikler aranacağından, haberimizde ortak özelliklere yer vereceğiz.

İŞKUR ilanlarına nasıl başvuru yapılır, adaylarda aranacak ortak özellikler nelerdir?

İŞKUR üzerinden yayımlanan personel memur alımlarında, adayların T.C vatandaşı olması, askerlik hizmetini tamamlamış olması, sağlık problemi bulunmaması, kamu zararına faaliyette yer almamış olması, iletişim becerisi gelişmiş olması, takım çalışmasına yatkın olması, kendisine verilecek görevleri yerine getirebilecek olması, temsil yeteneği bulunması, muhakeme gücünün yüksek olması, kendisini geliştirmeye açık olması, belirtilen başvuru şartlarını barındırıyor olması, askerlik hizmetini tamamlamış olması gibi temel şartlar aranmaktadır. Yayımlanan ilanlardaki ortak özellikler bu şekildedir. Başvurunun yapılacağı pozisyona göre, adaylarda aranacak nitelikler ve istenecek sertifikalar gibi değişik koşullar gözlemlenebilmektedir.

Yayımlanan ilanlara erişmek için iskur.gov.tr adresini ziyaret edip, açık iş ilanları bölümünden arama yaptırarak, tüm ilanlara ulaşabilirsiniz. Burada yayımlanan ilanlara başvuru yapmak için, adayların İŞKUR üye profillerinin bulunuyor olması gerekmektedir. Üye profili bulunmayan adayların başvuruları değerlendirme sürecine alınamamakta, ilan koşullarına aykırı olduğu tespit edilen adayların; kazanılmış hakları da iptal edilmektedir. Tüm memur ve personel alımlarından ilk siz haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim