Kamuya ve bağlı kuruluşlarına yönelik ilanların yanı sıra özel sektör işletmelerinin personel alım ilanlarını da duyuran ve yöneten İŞKUR tarafından; binlerce kişilik büro memuru personel alımı ilanı yayımlandı. Bu ilanlara başvurular alınmaya başlandı ve adayların başvurularını yapmaları bekleniyor. Hem İş Başı Eğitim Programları hem de İstihdam Seferberliği süreci olarak adlandırılan ciddi projelerle eş zamanlı olarak yürütülen bu alımlar, binlerce kişiyi istihdam ediyor.

2018 yılında 1 milyonun üstünde istihdam

2018 yılı itibariyle 1 milyonun üstünde kişiyi iş sahibi yapan, nitelikli veya yetiştirilmek üzere personel arayışında bulunan işletmeleri de aradığı personelle buluşturan İŞKUR; yeni ilanlar yayımlamaya devam ediyor. Şuan itibariyle toplamda 33 bin civarında bir personel ve işçi alım ilanı yayımlayan İŞKUR, ilanları resmi web adresi üzerindeki açık iş ilanları alanından kamuoyuna aktarıyor.

Başvurular İŞKUR üzerinden

Binlerce kişilik büro memuru alımı süreci için ilanlara başvurular İŞKUR üzerinden yapılıyor. İş sahibi olmak isteyen vatandaşlar, İŞKUR üzerinden ilanlara başvurularını gerçekleştirebilirler. Yürütülmekte olan alımlara başvuru yapmak isteyen vatandaşların İŞKUR üyeliklerinin olması gerekiyor. Burada üyeliği bulunan ya da yeni üyelik oluşturan kişilerin bilgilerinin eksiksiz ve doğru şekilde girilmesi, güncel bilgiler olmamaları durumunda da başvuru yapmadan önce mutlaka güncellemeleri gerekiyor. Bilgilerinde eksiklik ya da hata olan adayların başvuruları kabul edilmiyor. İlanlara ulaşmak isteyen adaylar, web adresini ziyaret edip, açık iş ilanları alanından tüm kamu ve özel sektör memur alımı için yayımlanmış ilanlara ulaşabilirler.