Türkiye İş Kurumu Memur Alımı ilanları yayımladı. Kamu Memur Alımı ilanları kısmında yayımladığı memur alımı ilanlarına göre farklı Bakanlıklar, Belediyeler, Kurumlar ve Kalkınma Ajansları bünyelerindeki memur eksikliğini karşılamak üzere KPSS en az 60 puan ile veya KPSS Siz Memur Alımı yapılacak.

İşin Olsa ekibi olarak sizler için özel olarak hazırladığımız bu haberimizde sizlere İŞKUR memur alımı ilanlarında yayımlanan kurumların ilanlarını derledik ve ilanlar hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

Memur Alımı İlanlarına Kimler Başvuru Yapabilecek?

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Türk Ceza Kanununun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
  • Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak,
  • İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak,

İlanlar İŞKUR'da Yayımlandı!

Memur Alımı İlanlarının Detayları

Ticaret Bakanlığı: Bakanlık Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında istihdam edilmek üzere 30 memur alımı yapacak. Müfettiş Yardımcılığı Giriş sınavı ile memur alınacak. Adaylardan KPSS'den P48 puan türünden en az 80 puan almış olmak gereklidir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı: Defterdarlık Uzman yardımcılığı giriş sınavı ile 300 memur alımı yapılacak. Alımlar Türkiye geneli taşra teşkilatlarına yapılacak. Adaylardan 2019 veya 2020 yıllarında yapılan KPSS'den P47 veya P48 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

Sağlık Bakanlığı: ÖSYM KPSS 2020/14 tercih kılavuzu ile Sağlık Bakanlığı 12 bin Memur Personel alımı yapacak. Tercih Kılavuzuna Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar tercih yapabilecek. tercihler en geç 07 Aralık 2020 tarihine kadar yapılacak.

Ticaret Bakanlığı: Ticaret uzman yardımcılığı kadrosuna Giriş sınavı ile İktisat, Kamu Yönetimi, Hukuk, Uluslararası İlişkiler, İşletme, İstatistik, Endüstri Mühendisliği, Maliye ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik alanlarında 60 Memur alınacak. Adayların alanına göre farklı KPSS Gruplarından en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

Beyoğlu Belediyesi: İstanbul'da hizmet veren belediyeye 80 kişilik kadro ile Zabıta Memuru ve Düz Memur alınacak. Alımlar Lisans ve Ön Lisans mezunlarından yapılacak olup KPSS'den en az 70 puan almış olmak gereklidir.

İstanbul Kalkınma Ajansı: 1 (Bir) “İç Denetçi”, 1 (Bir) “Hukuk Müşaviri” 9 (dokuz) “Uzman” ve 3 (üç) “Destek Personeli” alımı yapılacaktır.

Dicle Kalkınma Ajansı: Dicle Kalkınma Ajansına 7 uzman, 1 hukuk müşaviri, 1 iç denetçi olmak üzere toplam 9 personel alınacaktır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi: Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu İtfaiye Eri alımı yapılacak. Adaylardan 2020 yılı KPSS'den en az 60 puan almış olmak şartı aranacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi: Lisans Düzeyinde Eğitim Veren Fakültelerin Endüstri Mühendisliği Lisans Programlarından mezun olmak şartı ile ve 70 KPSS Puanı ile 2 Mühendis alınacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı: Uzman Yardımcılığı giriş sınavı ile Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler alının dan 8 ve Şehir ve Bölge Planlama programlarından mezun 2 memur alımı yapılacak.

Karacadağ Kalkınma Ajansı: 1 (bir) İç Denetçi ve 6 (altı) Uzman Personel alımı yapılacaktır.

Çorum Belediyesi: 12 İtfaiye eri ve 10 Zabıta Memuru kadrosu ile toplamda 22 kişi alınacak. Adayların Lisans ve Ön Lisans seviyesindeki KPSS'den en az 60 puan almış olmaları gereklidir.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı: Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinden birinde istihdam edilmek üzere 1 (bir) Halkla İlişkiler Destek Personeli alımı yapacaktır.

Sakarya İli Geyve Belediyesi: Genel İdare Hizmetleri sınıfında 8 Zabıta Memuru alımı yapılacak. KPSS'den en az 60 puan almış olmak şart.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü: Erkek ve Kadın adaylar içerisinden 400 İdare Memuru alımı yapılacak. Başvurular 11 Aralık 2020 sona eriyor.

Kırıkkale İli Çelebi Belediyesi: Lisans düzeyinde eğitim veren fakültelerin “İşletme” bölümünden mezun olmak şartı ile 1 Düz Memur alımı yapılacak.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı: 1 (bir) İç Denetçi, 4 (dört) Uzman Personel, 1 (bir) Destek Personeli pozisyonları için toplam 6 (altı) personel istihdamı gerçekleştirecektir.

Sivas İli Hafik Belediye Başkanlığı: Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden 2 itfaiye eri alınacak.

Antalya İli Gündoğmuş Belediyesi: Lisans düzeyinde eğitim veren fakültelerin İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olmak şartı ile 2 Mühendis alımı yapılacak.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

İŞKUR üzerinde yayımlanmış olan Kamu Memur Alımı ilanlarına başvurular şahsen adaylar tarafından yapılacak. Başvuru yöntemleri kurumuna göre değişiyor. Yukarıda Kurum listesinde son başvuru tarihler belirtilmektedir. Son başvuru tarihine kadar kurumun veya Belediyenin belirttiği şekilde başvuru yapılacak. İlanların tam metinlerini ve detaylarını aşağıdaki benzer içeriklerden inceleyebilirsiniz.

GÜNCEL KAMU İLANLARI BURADA

( Buradan tüm Personel İşçi, Memur alımı ilanlarını takip edebilirsiniz.)

Yayımlanacak yeni ilanlardan anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim