Resmi Gazete tarafından yayımlanmış olan ilana göre Türkiye İş Kurumu bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı alanlarda Uzman Yardımcısı alımı yapacağını ilan etti. Buna göre Türkiye İş Kurumu Merkez Teşkilatında görevlendirilmek üzere 6. 7. ve 8. dereceli kadrolarda toplamda 35 kişilik boş kadro ile alım yapacak. Söz konusu alım ilanı için adaylara Giriş sınavı yapılacak olup, Sınava katılacak adayların mutlaka başvuru şartlarını taşımaları gereklidir. Giriş sınavı Sözlü olarak, 11 Şubat 2019 tarihi ile 22 Şubat 2019 tarihleri arasında Ankara'da yapılacaktır.

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Türkiye İş Kurumu yukarıdaki alanlara göre İstihdam Uzman Yardımcısı alacak olup, adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile yani 01 Ocak 2019 tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Yukarıdaki tabloa göre alım yapılacak bölümlerden en az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin bölümlerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gereklidir.

Ayrıca 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından yukarıdaki puan türlerine göre en az 80 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına, 07 Ocak 2019 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 19 Ocak 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular Türkiye İş Kurumu resmi iternet sitesi olan www.iskur.gov.tr adresinde duyurular bölümünde bulunan başvuru ekranında elektronik ortamda başvuru yapılacak. Bunun dışında yapılacak olan başvurular kabul edilmeyecektir. İlan hakkında daha detaylı biilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni