Türkiye İş Kurumu aracılığı ile alımı yapılan Memur Alımı ve Personel Alımı için heyecanlı bekleyiş başladı. 2021 yılı İŞKUR Memur Alımı için adaylardan KPSS Şartı ve diğer genel ve özel şartlar aranacak.

Bu Kapsamda İŞKUR daha önce geçtiğimiz yıllarda yapılan alımlara göre 2000 üzerinde Büro personeli Alımı ve İş Ve Meslek Danışmanı Alımı yapmıştı. Adaylar yeni alımlar için gün saymaya başladılar. Peki ilan ne zaman yayımlanır? Kimler başvuru yapabilir? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere aktaracağız.

2021 YILI İŞKUR MEMUR PERSONEL ALIMI OLACAK MI?

2021 yılı kapsamda kamuya oldukça yüksek sayıda memur personel alımları yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre de 2021 yılı için kamuya 100 bin kişiden fazla istihdam yapılacak denmişti.

İLGİLİ HABER: 2021 Yılı Kamuya 100 Bin Personel ve Memur Alımı

Bu kapsamda Türkiye İş Kurumu da İstihdam gücünü 1 Temmuz 2021 tarihli Normalleşme süreci ile arttırdı. Koronavirüs döneminde İŞKUR ile alımlar 50 bin kişi altında olması ve Normalleşme sürecinde alım sayısının 100 Bin üzerine çıkması ile kamu ve özele 115 bin Memur, İşçi Personel alımı yapılması ile İŞKUR ofislerinde ve Genel Merkezlerde yoğunluklar yaşanıyor. Bu yönde İŞKUR kendi bünyesine yeni alımları yapılacağı ön görülüyor.

Başvurular Ne Zaman Başlar?

İŞKUR kamu personeli alımları için aslında alımlar Haziran ayında bekleniyordu. Geçtiğimiz yıllarda yapılan alımlara bakacak olursak başvurular genelde Haziran ayı içerisinde yapılmış. Ancak 2021 yılı alımları Temmuz veya Ağustos aylarında bekleniyor.

3 YILDIR ALIM YAPILMIYOR!

İŞKUR Büro Personeli ve İMD alımları en son 2018 yılı içerisinde alım yapılmıştı. Bu kapsamda üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen yeni alımlar hala yapılmadı. 2018 yılında yapılan alımlarda Türkiye genelinde müdürlüklere 1078 Sözleşmeli Büro Personeli ve 1141 İş ve Meslek Danışmanı ( İMD ) alımı yapılmıştı.

EN AZ 2500 KONTENJAN BEKLENİYOR!

İŞKUR'dan gelecek müjde ile yeni alımlarda en az 2500 kişilik kontenjan bekleniyor. Son 3 yıldır alım yapılmaması ile de birlikte 2021 yılı İŞKUR Memur personel alımları için Türkiye Geneli en az 2500 kişilik kontenjan bekleniyor.

MUHTEMEL BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

İŞKUR Büro Personeli ve İMD alımları için başvuru şartları hem genel hem de özel olarak bazı şartlar aranacak. Bu kapsamda genel olarak ve öze olarak detaylı başvuru şartlarını sizlere aktaracağız.

Genel Başvuru Şartları Ne Olacak?

657 sayılı DMK’nın 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmış olmak.

Pozisyonuna Göre Özel Şartlar Nedir?

Büro Personeli

1) Ön lisans veya lisans programlarından mezun olmak.

2) Ön lisans mezunları için 2020-KPSS Ön lisans P93, lisans mezunları için 2020-KPSS Lisans P3 puan türlerinden en az 70 puan almış olmak.

3) Halen 657 Sayılı DMK’nın 4/B maddesi kapsamında Kurumumuzda Büro Personeli olarak çalışmıyor olmak.

İş ve Meslek Danışmanı (İMD)

1) Son başvuru tarihi itibari ile en az lisans mezunu olmak.

2) 2020-KPSS Lisans P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

3) Son başvuru tarihinde, belge tesliminde ve hizmet sözleşmesi imzalanması sırasında geçerli İş ve Meslek Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak. (Söz konusu aşamalarda, geçerli İş ve Meslek Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olunup olunmadığı Mesleki Yeterlilik Kurumu kayıtlarından kontrol edilecek olup, herhangi bir aşamada belge numarası bulunmayan adaylara hak sahipliği tanınmayacaktır.)

4) Halen 657 Sayılı DMK’nın 4/B maddesi kapsamında Kurumumuzda İMD olarak çalışmıyor olmak.

İLANDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim