İki Devlet kurumu için başvurular başlıyor. Geçtiğimiz günler yapılan duyurulara göre Kamu Gözetimi Kurumu ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere memur alımı yapacaklar. Bu kapsamda ilanlar geçen hafta duyurulmuş olup adaylar başvurularına 25 Şubat 2019 tarihi itibari ile başlayabilecekler.

İLANLARIN DETAYLARI:

İki Devlet Kurumu toplamda 39 memur alımı yapacak. Alım kadroları ise, Kamu Gözetimi Kurumu ( KGK ) 15 kişilik boş kadro ile, 9 Genel uzman yardımcısı, 2 Bilişim uzman yardımcısı, 2 Hukuk Uzman Yardımcısı, 2 istatistik uzman yardımcısı alımı yapacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ise, 24 kişilik boş kadro ile 15 Yönetim Görevlisi ve 9 Mühendis alımı yapılacak. Adayların bu pozisyonlara başvuru yapabilmeleri için kurumlar tarafından yapılacak Sınavlardan başarılı olmaları şarttır.

HER İKİ KURUMUN DA ARADIĞI ORTAK NİTELİKLER:

Adayların bu ilanlara başvuru yapabilmeleri için öncelikle 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerlik ile bağlantısı bulunmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sınav yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşından büyük olmamak gibi nitelikler ve Alım yapılacak pozisyona göre 4 yıllık eğitim veren üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak ve Ön Lisans mezunları için yüksekokul mezunu olmuş olmaları gerekmektedir.

Özel olarak ise, Kamu Gözetimi Kurumu İçin, 2017 veya 2018 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSA Puan gurubundan KPSS P17, KPSS P18, KPSS P22, KPSS P23, KPSS P28, KPSS P44, KPSS P45, KPSS P46, KPSS P47 ve KPSS P48 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu İçin ise, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 75 puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

EPDK ve KGK için adaylar başvurularına 25 Şubat 2019 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç Mart ayı içerisinde tamamlamaları gereklidir. Buna göre KGK için en geç 11 Mart 2019 ve EPDK için en geç 04 Mart 2019 tarihine kadar yapılacaktır. Başvurusunu yapmış olan adaylar için sonradan sınav yapılacak. İlanlar hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu İlanı

Kamu Gözetimi Kurumu İlanı

Ayrıca yayımlanancak diğer memur alımı ilanlarından haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.