İki Bakanlık 330 Memur Alımı İlanı Yayımladı!

Resmi Gazete'nin 4 Aralık 2020 tarihi ile yayımlanan ilanlarına göre iki bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak için farklı alanlarda 330 kişilik boş kadro ile Memur Alımı Yapacak. İlanalra başvuru süreci henüz başlamadı. Ancak ilanlar hakkında tüm detaylar adaylara sunuldu. 

Alım Yapacak Bakanlıklar ve 330 Memur Alımı Kadro Dağılımı:

Bugün yayımlanan memur alımı ilanlarına göre iki bakanlık alım yapacak. Buna göre;

Hazine ve Maliye Bakanlığı: 300 Kişilik kadro ile Taşra teşkilatında görevlendirmek üzere Defterdarlık Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak.

Ticaret Bakanlığı: Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında istihdam edilmek üzere Dış Ticaret Grup Başkanlığı için 5, Gümrük Grup Başkanlığı için 10 ve İç Ticaret Grup Başkanlığı için 15 Ticaret Müfettiş Yardımcısı alımı yapılacak.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak ve Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1986 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir) adaylardan aranancak ortak niteliklerdir.

Özel Başvuru Şartları:

Defterdarlık Uzman Yardımcısı Alımı Özel Şartları:

  • ÖSYM tarafından 2019 veya 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) katılmış ve KPSSP47 - KPSSP48 puan türlerinden herhangi birinden en az 70 puan almış olmak.
  • En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler ile diğer fakültelerin veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak

Ticaret Müfettiş Yardımcısı alımı Özel Şartları:

  • Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2019 ve 2020 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının (KPSS A Grubu) birinden KPSS P-48 puan türünden 80 (seksen) ve üzerinde puan almış olmak,
  • En az dört yıllık yükseköğrenim veren hukuk, iktisat, siyasal bilgiler, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleriyle bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi ya da yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,

Maliye Bakanlığı 300 Memur Alımı İlanı Burada

Ticaret Bakanlığı 30 Memur Alımı İlanı Burada