Memur alımı ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre iki farklı bakanlık bünyesindeki eksikliği giderebilmek için memur alımı yapacaklar. İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili haberimizde detayları aktaracağız.

İLANLARIN DETAYLARI:

Yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre kamuya Adalet bakanlığı ve Ticaret bakanlığı tarafından alım yapılacak. Alımlar Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) ile yapılacak olup değerlendirmeler Giriş sınavı ile gerçekleştirilecektir.

ADAYLARDAN ARANAN NİTELİKLER NEDİR?

Adalet Bakanlığı ve Ticaret bakanlığı tarafından alım yapılacak memur adayları için, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi genel nitelikler aranacaktır.

TİCARET BAKANLIĞI MEMUR ALIMI DETAYLARI:

Ticaret Bakanlığı bünyesine 22 kişilik boş kadro ile farklı alanlarda sözleşmeli olarak bilişim perosneli alımı yapacğaını bildirdi. Alımlarda adayların KPSS puanı ele alınarak sıralama yapılacak olup KPSS puanı olmaya adayların puanları 70 olarak sayılacaktır. Aynı zaman da Yabancı Dİl sınavı puan şartıda bulunuyor.

Bu kapsamda alımlar, 2 Kurumsal Yazılım Mimarı, 2 Kurumsal Proje Yöneticisi, 5 Kıdemli Uygulama Yazılım geliştirme uzmanı, 1 Kıdemli Altyapı Konfigirasyon Uzmanı, 2 Uygulama Yazılımı Geliştirme Uzmanı, 1 Yazılık uzmanı, 1 Mobil Uygulama Geliştiricisi, 1 İş Analisti Uzmanı, 1 Yazılım Mühendisliği süreçleri uzmanı, 1 Kıdemli Ağ uzmanı, 1 Kıdemli Bilgi Güvenliği uzmanı, 1 Sistem Uzmanı, 1 Veri Ambarı Uzmanı, 1 raporlama Uzmanı gibi pozisyonlarda alım yapılacak.

Başvurular, Ticaret Bakanlığı (www.ticaret.gov.tr) sitesinde bulunan başvuru formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulduktan sonra, belgelerle beraber, başvurularını 10.02.2020-21.02.2020 tarihleri arasında en geç mesai bitimine kadar, Ticaret Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta yolu ile yapılması gerekmektedir.

Ticaret Bakanlığı Memur Alımı İlanı İçin Tıkla

ADALET BAKANLIĞI 50 MEMUR ALIM İLANI:

Adalet bakanlığı bünyesine 10 farklı grupta olmak üzere 50 kişilik kadro ile memru alımı yapılacağını bildirdi. Alımlar ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavı ile yapılacak olup adayların 2018 yılında yapılmış olan KPSS'den en az 60 puan almış olmaları gereklidir.

Ayrıca adayların alım yapılacak olan alanda en az dört yıllık eğitim veren bölümlerden mezun olmuş olmaları gereklidir.

Alımlar, .Net Programlama, 4 Kalite Süreç Yönetimi, 7 Bilgi Güvenliği, 3 Enerji Yönetimi, 2 Pardus Yönetimi, 4 Veri Tabanı Yönetimi, 3 Yazılım Testi, 4 Ses ve Görüntü Sistemleri, 8 Ağ ve Sistem Yönetimi, ve 10 Java Programlama olmak üzere farklı alanlarda alım yapılacak.

Başvurular ise 27 Ocak 2020 tarihinde başamış olup en geç 10 Şubat 2020 tarihine kadar başvuru yapılması gereklidir. Başvurular adalet bakanlığı resmi internet adresine yapılacaktır.

İlanın Detayları için Buraya Tıkla

Editör: TE Bilisim