Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre İşleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı memur alımı yapacak. Bu bağlamda bu 2 farklı bakanlık bünyelerindeki eksikliği karşılamak için memur istihdamı yapacakları. Söz konusu iki bakanlık içinde adaylardan bazı nitelik arayacak ve bu niteliklerin yerine getirilmesi durumunda başvuruları kabul edilerek Giriş sınavına davet edileceklerdir. İlgili Giriş sınavları Yazılı ve/veya sözlü olarak yapılacak. İlgili detayları İşin Olsa ekibimiz tarafından sizlere aktarıyoruz.

2 BAKANLIK 62 MEMUR ALIYOR!

Yukarıda da bahsini geçirdiğimiz üzere 2 bakanlık bünyesindeki memur eksikliğini gidermek için alım yapacağını belirtti. Buna göre İçişleri Bakanlığı, 12 Kişilik boş kadro ile Stajyer Kontrolör alacak. Dışişleri Bakanlığı ise, 50 kişilik kadro ile Aday Konsolosluk ve İhtisas Memuru alacak. Bu yönde alım yapılacak diller ise, ingilizce 25, Almanca Fransızca 10, Çince Japonca 5, Arapça Farsça 4, İspanyolca İtalyanca 4 ve Portekizce ve Yunanca 2 olmak üzere toplamda 50 kişi alınacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Dışişleri bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı bünyelerine alımını yapacağı memur adayları için adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Giriş Sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, 4 Yıllık eğitim vere Üniversitelerin ilgili fakültelerinden mezun olmuş olmak ve Yurtdışında eğitim almış olanlar için YÖK tarafından onaylanmış olmak ve denkliği kabul edilmiş olan Yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak şartları aranır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Yukarıda verdiğimiz alım kadrolarına adaylardan bazı özel şart aranacak. Buna göre İçişleri Bakanlığı Stajyer Kontrolör alımına başvuru yapacak adaylardan, ÖSYM tarafından 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP9 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve başvuru yapan adaylar içerisinde puanı en yüksek 72 kişi arasında olmaları gerekmektedir.

Dışişleri Bakanlığı ise, alım yapılacak diller için 2016, 2017 veya 2018 yıllarında alım yapılacak dile göre ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dİl Sınavından en az 70, 80 ve 85 puan almış olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR:

İlanlar için başvuru metinleri yayımlanmış olup adaylar başvurularına Kasım ayı içerisinde başlayacaklar. Buna göre Dışişleri Bakanlığına başvurular 06 kasım 2018 tarihi itibari ile başladılar başvurularını en geç 26 Kasım 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.Başvurular Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr adresli İnternet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

İçişleri Bakanlığı memur alımı başvuruları ise 26 Kasım 2018 tarihinde başlayacak olup en geç 30 kasım 218 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını www.icisleri.gov.tr adresinde bulunan Sınav İş Talep Formunu doldurarak elektronik ortamda yapılacaktır. Giriş sınavı ise 15 Ocak 2018 tarihi ile 16 Ocak 2018 tarihinde Ankara'da yapılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim