İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir programda Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü birimlerinde görevlendirilmek üzere 1170 memur alımı yapılacağını aktarmıştı. Buna göre adaylar NVİ memur alım ilanı tarihi ile başvuru şartlarını merak etmekteler.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünde iş yoğunluğuna bağlı oalrak personel istihdamı yapılması açıklamalar yapan E Nüfus Sendikası Başkanı Ali Kart, NVİ bağlı nüfus müdürlüklerinde 5 bin personel ihtiyacının bulunduğunu belirtmişti.  Geçtimiz aylarda Bakan Süleyman Soylu, yeni alımların yakın zamanda yapılacağı müjdesini verdi. Bin 170 memur alımı ne zaman yapılacak? Başvuru şartları neler?

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların başvurularda T.C. vatandaşı olmaları, 657 sayılı devlet memuru kanunu 48. maddedeki genel şartları taşımaları, eğitim düzeyinde en az önlisans mezunu olmaları, yaş şartında ise 1 Ocak tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmaları istenilmektedir. Kamu Personeli Seçme Sınavından P93 puan türlerinden en az 60 ve üzeri puan almış olmak adayların puan sıralamasından ilan edilen kadrolardaki pozisyonların en fazla" 5 katı kadar aday arasına girebilmek, sözleşmeli personel istihdamı için gerekli olan şartları taşımak, başvuru kılavuzunda açıklanan genel ve özel şartları taşımak gerekli olacak. İlanlar ne zaman açıklanacağı ile ilgili remi bir açıklama olduğunda işin olsa okuyucularına paylaşacağız. İşin olsa mobil uygulaması ile sosyal medya siteleri üzerinden gelişmeleri takip edebilirsiniz.

İşin olsa mobil uygulaması

İŞİN OLSA