İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz haftalarda bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere Merkez Teşkilatına memur alımı yapacak. Bu kapsamda Mart ayında yayımladığı memur alımı ilanına başvuru süreci Nisan ayında başladı ve Mayıs ilk gününde sona erecek. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için son şans. Memur alımı ilanı başvuru şartları için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

İçişleri Bakanlığı memur alımı ( Uzman Yardımcısı ) için başvuru süreci 27 Nisan 2020 tarihinde başlaış olup en geç 04 Mayıs 2020 tarihine kadar devam edecektir. Henüz başvuru yapmamış ve yapacak adaylar başvurularını n www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yayınlanacak olan sınav başvuru linki üzerinde yer alan “2020 yılı İçişleri Uzman Yardımcısı Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formuna” www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile gerçekleştirmeleri gereklidir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İçişleri Bakanlığı memur alımı için başvuru süreci sona erdiğinde adaylara inceleme yapılacak. Adayların Kamu Personeli Seçme sınavından almış oldukları puan durumları incelenerek yapılacak değerlendirme sonucuna göre adaylara duyurulacaktır. Bu yönde Bakanlık " KPSSP32 başarı puan sıralamasına göre belirlenen giriş(sözlü) sınavına katılacak adaylara ait kesin olmayan değerlendirme sonuç listesi 06 Mayıs 2020 tarihinde Bakanlığımız www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde ilan edilecektir." şeklinde açıklamada bulundu.

MEMUR ALIMI GİRİŞ SINAVI NE ZAMAN?

İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 15 adet İçişleri Uzman Yardımcısı kadrosuna 03-05 Haziran 2020 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak. Giriş sınavı sözlü olarak yapılacaktır.

GİRİŞ (SÖZLÜ) SINAVININ ŞEKLİ VE KONULARI

Giriş(sözlü) sınavı; sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi (50) puan, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10) puan, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu (10) puan, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (10) puan, genel yetenek ve genel kültür (10) puan, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (10) puan üzerinden değerlendirilerek sözlü olarak tek aşamada yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim