Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre İçişleri Bakanlığı bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere Yapacağı sonav sonucuna göre 15 kişilik boş kadro ile Avrupa Birliği Uzman yardımcısı alacak. İlgili Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı ise Sözlü olarak 28 Ocak 2019 ile 29 Ocak 2019 tarihlerinde Ankara'da yapılacak. Bu bağlamda adaylardan bazı şartlar aranmakt. Adayların bu şartları taşımaları durumunda sınav başvurularına başlayacaklar.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

İçişleri Bakanlığı adaylardan, Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, YDS den en az C Seviyesinde puan almış olmak, Dört yıllık eğitim veren üniversitelerin hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve yurtdışında eğitim almış ve denkliği ilgili kurumlarca onaylanmış yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak ve ÖSYM tarafından yapılan 2017 veya 2018 yıllarına ait Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP36 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve diğer adaylara istinaden KPSS puan sıralamasında ilk 60 kişiden birisi olmaknız gerekmektedir.

Yapılacak olan KPSS Sıralaması sonucunda adaylar Giriş sınavına çağırılacaktır. Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi İçişleri Bakanlığı resmi internet sitesi olan www.icisleri.gov.tr adresi üzerinden sınava katılmaya hak kazanan adaylar şeklinde duyurusu yapılacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR:

Başvuru yapacak adaylar başvurula 17 Aralık 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre adaylar başvurularını en geç 21 Aralık 2018 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. buna göre adaylar başvurularını son başvuru tarihine kadar İçişleri bakanlığı resmi internet sitesi olan www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yer alan 2018 yılı Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formuna -Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda doldurarak başvuru yapacaklardır. Detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıyı kullanınız.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim