Devlet Personel Başkanlığı tarafından 19 Aralık 2017 tarihli yayımlanan duyurulara göre, İçişleri Bakanlığı bünyesindeki memur personel ekskliği için yapacak. İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatındaki Genel İdare Hizmetleri sınıfında boş bulunan 18 kişilik kadro ile İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi yardımcısı alacak. Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak ve kadro sayısına göre KPSS puan sıralaması yapılacak sıralamaya göre 108 kişi Giriş sınavına katılacak. Giriş sınavı İçişleri Bakanlığı tarafından Ankara'da 06 Mart 2018 tarihi ile 09 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

SINAV ŞARTLARI NEDİR?

İçişleri Bakanlığı alımını yapacağı memur adaylarından, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar ve aşağıdaki şartlar aranacak.

- En az dört yıllık eğitim veren fakültelerin hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtiçi veya yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak,

- Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak ve 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP23 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır.

SINAVA BAŞVURULAR:

Sınava başvurular 08 Ocak 2018 tarihinde başlayacak ve 12 Ocak 2018 tarihinde sona erecektir. Buna göre 12 Ocak 2018 tarihinde İçişleri Bakanlığı resmi sitesi olan www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yayınlanacak olan sınav başvuru linki üzerinde yer alan “2018 yılı İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcılığı Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formuna” www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet şifresi ileerişip, elektronik ortamda doldurarak başvuru yapacaklardır. İlanın tam metni için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim