İçişleri Bakanlığı 19 Aralık 2017 tarihinde bünyesine memur personel alımı yapacağını duyrmuştu. Duyurunun ardından memur personel alımı başvuruları bugün başladı. İçişleri Bakanlığı bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak için Merkez teşkilatındaki Genel İdari Hizmetleri sınıfında bulunan 18 kişilik boş kadro ile Dernekler Denetçi Yardımcısı alacak ve adaylardan bu yönde 2017 KPSS şartı aranacaktır.

Ayrıca adayların Kamu Personeli Seçme SInavı puan durumuna göre bir sıralama yapılacak ve bu sıralamaya göre kadro sayısının katı olan 108 kişi Giriş sınavına çağırılacaktır. Giriş sınavı 06 Mart 2018 ile 09 Mart 2018 tarlerinde Ankara'da yapılacaktır.

GİRİŞ SINAVI KATILMA ŞARTLARI:

İçişleri Bakanlığı memur alım ilanına başvuru yapacak adaylar, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmaları, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, Enaz dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtiçi veya yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gereklidir.

Adayların Giriş sınavındaki sıralamaya girebilmeleri için 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP23 puan türünden en az 70 ve üzeri puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Adaylar başvurularına bugün ( 08 Ocak 2018 ) itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 12 Ocak 2018 tarihine kadar yapılması şarttır. Bu tarihten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Başvurular İçişleri Bakanlığı resmi internet sayfasından sınav başvuru linki üzerinden “2018 yılı İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcılığı Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formuna” www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile erişip, elektronik ortamda doldurarak başvuru yapılması gerekmektedir. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.