İçişleri Bakanlığı 25 Ekim 2016 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki memur personel ihtiyacını karşılamak amaçlı 10 kişlik boş kadro ile Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı sınavı ile Memur alımı gerçekleştirecek. İçişleri Bakanlığı Avrupa Birliği uzman yardımcısı alımı sınavı 03 Ocak 2016 ile 05 Ocak 2016 tarihlerinde Ankara'da sözlü olarak gerçekleştirilecektir. Adayların başvuruda bulunabilmeleri için aşağıdaki verilen şartlara uygun olması ve başvuru tarihleri içerisinde başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

ARANAN BAŞVURU ŞARTLAR:​
  • 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki yer alan şartları taşıyan adaylar,
  • Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını geçmemiş olan adaylar,
  • ÖSYM tarafından düzenlenen 2015 ve 2016 yıllarındaki Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP86 puan türünden en az 70 puan almış olan adaylar,
  • Kadroya alınacak adayların sayısının 4 katı kadar adayın başvurusu onaylanarak bu 40 kişi arasında ilk 10 başarılı aday kadroya girecektir.
  • Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,
  • Avrupa Birliği içerisinde geçerli dillerden en az birinden YDS’den en az (C) düzeyinde puan almak veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak. (Yabancı dil sınavların eşdeğerlikleri; ÖSYM’nin http://osym.gov.tr internet adresinin “Basın Açıklamaları ve Genel Duyurular” bölümünde yayınlanan Yabancı Dil Eşdeğerlilikleri tablolarından, ilanda belirtilen sınav başvuru tarihleri itibariyle güncel olanına göre yapılacaktır.)
BAŞVURULAR:

İçişleri Bakanlığı Avrupa Birliği ilanına başvuruda bulunmak isteyen adaylar, 21 Kasım 2016 tarihi ile 25 Kasım 2016 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular İçişleri Bakanlığının resmi internet sitesinde bulunana başvuru formu ile ilgili sınav duyurusu bölümünde yayımlanacak olan başvuru linki aracılığıyla e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda doldurarak müracaat edeceklerdir. Ayrıca sınav hakkında ve diğer bilgiler hakkında ayrıntılı bilgi almak için Buraya Tıklayarak İlanın Tam metnini inceleyebilirsiniz.