İçişleri Bakanlığı Sözleşeli personel alımı ilanı yayımlandı. 2024 yılı personel alımı ilanına göre İçişleri Bakanlığı 81 şehirde alım yapacak. Büro Personeli alımına Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden alım gerçekleştirilecek. Öte yandan Büro personeli maaşları merak ediliyor.

İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere İçişleri Bakanlığı büro personeli alımı ilanı hakkında bilmeniz gerekenleri aktaracağız.

714 Büro Personeli Alımı Kontenjan Dağılımı:

İçişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Merkez ve Taşra Teşkilatına personel alımı yapacak. Toplamda714 Büro Personeli alımı yapacağını bildiren İçişleri Bakanlığı aşağıdaki şehir listesine göre sözleşmeli 4/B alım yapacak. İşte teşkilata göre kontenjan dağılımı:

Merkez Teşkilatı Mezuniyete Göre Dağılım:

  • 2 Ön Lisans Mezunu Büro Personeli

Taşra Teşkilatı Mezuniyet ve Şehre Göre Dağılım:

  • 276 Kişi Lisans Mezunu,
  • 361 Kişi Ön Lisans Diğer,
  • 75 Kişi Ön Lisans Nüfus ve Vatandaşlık

olmak üzere 81 Şehirde 714 Büro Personeli alınacak. Şehre Göre dağılım Şöyle:

Screenshot At Apr 03 07 46 54-1

Screenshot At Apr 03 07 47 08-1

Screenshot At Apr 03 07 47 26-1

Sözleşmeli Büro Personeli 2024 Maaşları Ne Kadar?

İçişleri Bakanlığı 20224 yılı bünyesine alacağı personel maaşlarını duyurdu. Belirtilen maaşlara göre 5 yıldan az ve 20 yıldan fazla tecrübeye göre maaşlar veriliyor. İşte Sözleşmeli Büro Personeli alımı 2024 yılı maaşları:

Kamu ve Özel 2024 Yılı Büro Personeli ve Memuru Maaşları Ne Kadar? Kamu ve Özel 2024 Yılı Büro Personeli ve Memuru Maaşları Ne Kadar?

İçişleri Bakanlığı Büro Personeli Başvuru Şartları Nedir?

Bakanlık büro personeli alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları arayacak. Öte yandan, Kamu haklarından mahrum olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak ve 35 yaşını doldurmamış olmak gereklidir.

Ayrıca adaylar başvuru şartlarını taşıyor olmaları ile birlikte en fazla 3 şehir için başvuru yapabilecekler.

2022 yılında yapılan KPSS'den Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gerekmektedir.

Büro Personeli Özel Şartları Nelerdir?

Aşağıda yer alan Büro Personeli pozisyonları için mezuniyet ayrımına gidilmeksizin;

a) Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel pozisyonunda çalışmıyor olmak,

b) Pozisyon ünvan ayrımına bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel olarak çalışmakta iken sözleşmenin fesih edilmesi durumunda bir yıllık bekleme süresini son başvuru tarihi itibarıyla doldurmuş olmak, şartları ile,

Lisans Mezunları İçin:

Hukuk, Kamu Yönetimi, Maliye, İktisat, İşletme, Ekonomi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, Yerel Yönetimler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji, İstatistik ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte/ bölümleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak.

Ön Lisans (Diğer) Mezunları İçin:

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı (Büro Hizmetleri ve Sekreterlik, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Hukuk Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Sekreterlik, Yönetici Asistanlığı Ofis Yönetimi), Bilgisayar Teknolojisi (Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgisayar Donanımı, Bilgisayar Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Teknolojileri ve Yönetimi), Bilgisayar Programcılığı (Bilgisayar Programcılığı ve Teknikerliği, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Programlama, Bilgisayar Teknikerliği ve Programlama, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama), Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, İşletme Muhasebe, Muhasebe, Muhasebe ve Finans, Muhasebe ve Finansman, Muhasebe Uygulamaları, Muhasebe Finansman), İşletme Yönetimi(Genel İşletme, Endüstriyel Yönetim, Girişimcilik ve Proje Yönetim, Girişimcilik ve Proje Yönetim Asistanlığı, İş İdaresi, İşletme, İşletme Organizasyonu ve Çiftlik Yönetimi, İşletmecilik, Mermer İşletmeciliği, Orta Kademe Yöneticiliği, Orta Kademe Yöneticilik, Otomotiv İşletme, Otomotiv Satış Yönetimi, Sevk ve İdare, Ticaret ve Yönetim, Yöneticilik, Yönetim, Yönetim Bilimleri) bölümleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak.

Ön Lisans (Muhasebe) Mezunları İçin:

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, İşletme Muhasebe, Muhasebe ve Finans, Muhasebe ve Finansman, Muhasebe ve Uygulamaları, Muhasebe) bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak.

Ön Lisans (Nüfus ve Vatandaşlık Bölümü) Mezunları İçin:

Nüfus ve Vatandaşlık Bölümünden veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak.

Başvuru Süreci Ne Zaman Yapılacak?

İçişleri Bakanlığı 4/B personel alımı başvuruları Haziran ayında alınacak. Başvurular elektronik ortamda alınacak olup adaylar 3 tercih hakkı olacak.

Başvuru Tarihleri: 22 - 26 Nisan 2024

Başvuru Ekranı: Bakanlığın www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesindeki “Duyurular” bölümünde yayımlanacak olan “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığıyla e-Devlet üzerinden elektronik ortamda alınacaktır.

İçişleri Bakanlığı 1608 Sözleşmeli 4/B Personel Alımı İlanı 2024 En Az Lise İçişleri Bakanlığı 1608 Sözleşmeli 4/B Personel Alımı İlanı 2024 En Az Lise

BAŞVURU SÜRECİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Kaynak: İşin Olsa