İçişleri Bakanlığı Geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilan ile 2021 yılı 110 Kaymakam adayı alımı yapacağını bildirmişti. Başvurular Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından alınmıştı. Bu kapsamda adaylara son şans olarak Bakanlık ve ÖSYM Geç Başvuru günü için başvuru ekranı açacak. Peki Geç Başvuru nedir? nasıl Başvuru yapılacak?

GEÇ BAŞVURU NEDİR?

İçişleri Bakanlığı Kaymakam adaylığı alımı başvuruları 26 Mayıs 2021 tarihi ile 02 Haziran 2021 tarihleri arasında alınmıştı. Bu kapsamda Bakanlık Geç Başvuru denen başvuru yöntemi ile henüz başvuru yapmamış olan adaylar için bir kez daha şans olarak geç başvuru alacak.

Normal Başvuru ile Geç Başvuru Arasındaki Fark Nedir?

Normal olarak kabul edilen başvuru tarihleri içerisinde yapılan başvurulari için 250 TL ödemişlerdi. ANcka Geç Başvuru yapacak olan adaylar 125 TL fazla ödeyerek 375 TL sınav ücreti ödeyecekler ve sadece 1 günlük başvuru şansı olarak.

GEÇ BAŞVURULAR ÖSYM ÜZERİNDEN!

Kaymakam Adayı alımı için adaylar başvurularını Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı üzerinden sadece 10 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirecekler.

SINAV ÜCRETİNİN ÖDENMESİ:

Geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar, 375,00 TL olan sınav ücretini aynı gün yatıracaklardır. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün saat 23.59’a kadar ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Adaylar, banka şubesinden/ATM’den sınav ücreti ödemesi yapmamalıdır. Adaylar, sınava başvurularını yaptıktan sonra sınav ücretini yatırmalıdır. Yatırılan ücret, iade edilmeyecektir, ödeme işlemlerinden kaynaklanabilecek hatalardan ÖSYM ve İçişleri Bakanlığı sorumlu olmayacaktır.

SONUÇLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim