Geçtiğimiz haftalarda İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan memur alımı ilanı Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden gece geç saatlerde kamuoyuna duyuruldu ve İçişleri Bakanlığının 100 kaymakam alımı yapacağı belirtildi.

Buna göre İçişleri Bakanlığı kendi bünyelerinde kaymakam pozisyonunda istihdam etmek üzere personel alımı gerçekleştirmektedir. İlana başvurular 20 Temmuz 2017 tarihi itibari ile sona erecektir. Adayların bu tarihe kadar adayların gerekli müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir. Peki ilana kimler başvurabilir ve aranacak şartlar nedir.

ARANACAK ŞARTLAR

Lisans mezunu olmak
(Hukuk, iktisat, siyasal bilgiler, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun)
35 yaşını doldurmamış olmak
Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmamak

Yukarıda belirtilmiş olan şartlar İçişleri Bakanlığı 100 kaymakam adayı alımında aranmaktadır. Adaylar başvurularını 20 Temmuz 2017 saat: 23.59'a kadar başvurabilmekte olup sınav ücreti olan 165 TL'yi de anlaşmalı bankalara ödemesi gerekmektedir.

SINAV DETAYLARI

Yukarıda belirtilmiş olan şartlara sahip olan adaylar İçişleri Bakanlığı 100 kaymakam adayı alımına başvuru yapabilmektedir. Müracaatlar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesindeki Aday İşlemleri Sistemi aracılığı ile yapılmakta olup adayların kaymakam adayı ilanına başvurduktan sonra ÖSYM'nin anlaşmalı bankalarına 165 TL'lik sınav ücretini de ödemesi gerekmektedir. Başvuru ve detaylı bilgi almak için adayların aşağıdaki linkleri takip etmesi gerekmektedir.

TÜM İLANLARI BURADAN GÖRÜNTÜLEYEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim